Glasfakta - januar 2024

Et nyt år, nye regler og hvad kan vi se frem til

Vi har taget hul på et nyt år og giver jer her en første opdatering på bl.a. nye regler og krav

Der er kommet ændringer til Bygningsreglementet, og vejledningerne til kapitlerne 15, 32, 33 og 34 er opdateret.

EU har droppet kravet om efterisolering af de 15% dårligst isolerede boliger i medlemslandene. Kravet om energiforbedringer ligger nu på de enkelte lande, der skal reducere energiforbruget i boliger med 16% inden 2030 og 20% inden 2035. Så det er bare at komme i gang, Tilskudspuljen til energiforbedringer åbner igen i foråret, og måske kommer der også en form for tilskudsordning i stil med håndværkerfradraget.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri strammer kravene for at opnå DGNB-certificering og vil i selve certificeringen kun belønne de tiltag, der har en direkte indvirkning på klimaet, miljøet og mennesker. En ny udgave for 2025 skal øge fokus på renovering.

Detaljer om de nye tiltag og andre spændende branchenyheder finder du her i Nyhedsbrevet.

EU dropper kravet om efterisolering af 15% af bygningsmassen

EU-kommisionen dropper kravet om, at 15% af de dårligst isolerede boliger skulle efterisoleres. Kravet om energiforbedringer er nu lagt over på de enkelte medlemslande, der skal reducere energiforbruget i boligmassen med 16% inden 2030 og 20% inden 2035.


Strammere krav for at opnå en DGNB-certificering

Rådet for Bæredygtigt Byggeri lægger op til en stramning af kravene til, hvornår et byggeri kan opnå en DGNB-certificering.

Den nye DGNB-certificering kommer til at hedde 'DGNB Renovering og nybyggeri'. Navnet skal signalere, at 2025-udgaven har øget fokus på renovering. Frem til 30. august kan man give sin mening til kende om den kommende 2025-certificeringsmanual.

dan-alu har fået ny direktør

Brian Søndergaard Hansen overtog 1. januar 2024 posten som adm. direktør i dan-alu efter indehaver Bo Høiris, som fortsætter med ansvar for produktudvikling og større projekter. Brian Søndergaard Hansen kommer fra en direktørstilling hos modulbyggeren Flex Modul.

Ny version af BR18 pr 1/1-24

Ændringer til BR18 og certificeringsordningen fra 1. januar 2024.

Vejledning til kapitel 15 og vejledninger til BR18 om certificerede statikeres og brandrådgiveres virke er opdateret 22. januar. Se links nedenfor.

Kend dit bygningsreglement

BUILD holder sammen med eksperter fra Teknologisk Institut, DTU, Social- og Boligstyrelsen og NIRAS kursus om BR18 anno 2024. Kurset omfatter også de nye bestemmelser, der trådte i kraft den 1. januar 2024.

Kurset varer to dage: 21. marts fra 9.00-16.30 og 22. marts fra 8.45-16.30. 

Ny film fra INDEKLIMAFILM

Indeklimafilm har produceret en ny film om Solafskærmende glas og indeklima.


Hædrende omtale til bæredygtigt byggeri

Udvidelsen af Feldballe Friskole i Rønde har i forbindelse med Årets Byggeri 2023 fået Hædrende omtale af BYGGERI. Den hædrende omtale gives blandt andet på grund af en banebrydende tilgang til bæredygtigt byggeri og dedikation til økoinovation. Tilbygningen har behovsstyrede indeklimaløsninger fra WindowMaster.

Swisspacer fejrede 25 års jubilæum i november

Varm-kant profiler fra Swisspacer har rangeret blandt de bedste på det internationale marked i de sidste 25 år. I anledning af jubilæet har det schweiziske firma også introduceret nyt logo og ny visuel identitet.

Få vist dine nyheder på Glasfakta.dk

Har du nyheder om produkter og spændende løsninger inden for glas eller tilknyttede produkter, så har du mulighed for at fortælle om dem på Glasfakta.dk. Du kan også få dem med i vores nyhedsbrev og få dem præsenteret på Glasfaktas LinkedIn side.

Kontakt Kim Aschenberg på telefon 4082 9778 
eller på e-mail ka@glasfakta.dk.
Se de seneste artikler fra vores leverandørerDe seneste artikler fra Glasfakta

Planlagte messer og events


Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her