« Tilbage
SCANGLAS EPD

SCANGLAS er klar med produktspecifikke EPD’er

Sidst revideret jan 2024
SCANGLAS A/S

I slutningen af 2023 kunne SCANGLAS publicere egne produktspecifikke miljøvaredeklarationer (EPD’er) på henholdsvis 2-lags og 3-lags termoruder, som produceres på egen fabrik i Kjellerup. SCANGLAS ønsker at bidrage til at branchen tager ansvar for sin del af den grønne omstilling. For producenter til byggebranchen kræver det den nødvendige dokumentation, som et grundlag for informerede beslutninger, også LCA beregninger af bygninger kan udføres så præcist som muligt. SCANGLAS ønsker samtidig med miljøvaredeklarationerne, at se indad på de processer og materialesammensætninger der kan forbedres med henblik på et lavere aftryk.”Miljøvaredeklarationer har vi fået udarbejdet for at kunne supportere vores kunder i deres arbejde med LCA beregninger, men i høj grad også til os selv. Arbejdet med EPD’er har fået os til at vende vrangen ud på vores produktion, vores processer og materialesammensætninger. Det har været hårdt men sundt arbejde, og vi har fået lokaliseret de større aftryk i vores produktion af termoruder, og dermed fået etableret et udgangspunkt for vores videre arbejde med at nedbringe vores eget CO2-aftryk.”, fortæller CEO Jesper H. Rasmussen.

De to miljøvaredeklarationer, der totalt dækker 19 forskellige rudeopbygninger, er baseret på en vugge-til-port LCA med tilvalg, der dækker livscyklusfaserne A1-A3, C1-C4 og D, hvor alle relevante og afgørende processer er medregnet. Formålet med miljøvaredeklarationerne er at kommunikere videnskabelige og tredjeparts verificerede miljøinformationer for produktet til professionelle aktører inden for byggebranchen, så de mere præcist kan udregne miljøpåvirkningerne for bygninger.

”Vi er stolte af, at vi nu kan publicere egne produktspecifikke EPD’er, men arbejdet stopper ikke her. Vi ønsker at udfordre status quo og bidrage positivt til, at glasbranchen ambitiøst følger med den bølge, som vi lige nu ser forandrer dansk byggeri. Så nu smøger vi ærmerne op, for vi er først lige begyndt.”, slutter CEO Jesper H. Rasmussen.


Miljøvaredeklarationerne er lavet efter standard EN15804+A2:2019, med A1 (EN15804+A1:2013) som tillægsblad.

Begge EPD’er er digitaliserede og kan importeres direkte i LCAbyg.

EPD’erne er publiceret og tilgængeligt på EPD Danmarks database: epddanmark.dk

EPD’erne kan også findes på SCANGLAS’ egen hjemmeside: scanglas.dk/dokumentation Kontakt info til leverandør


SCANGLAS A/S - Se profil


scanglas|scanglas.dk
+ 45 70 33 27 00Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas