Glasfakta - november 2023

Nyt liv, bæredygtighed og nedbringning af CO2

I forrige nyhedsbrev skrev vi om Høje-Taastrups rådhus, der af Berlingskes læsere var valgt til byens bedste arkitektur. I dette nyhedsbrev kan du læse om BaneGaarden i København, der blev valgt til byens bedste oplevelse. En del af BaneGaarden er Væksthusene, der i over hundrede år stod i Botanisk Have, men nu har fået nyt liv.

Recycling har også været med til at nedbringe CO2 udledningen fra Pilkingtons nye glas Pilkington Mirai™.

Nedbringning af CO2 og bæredygtighed er også tanker, der ligger bag emnerne i de nye artikler på Glasfakta, hvor der beskrives, hvordan man arbejder med at udvikle tyndere belægninger på glas, producere tyndere og stærkere glas og fremstille termoruder med solafskærmende effekt på glasset.

Væksthuse fra Botanisk Have genopstår på BaneGården

De stod i Botanisk Have i mere end 100 år, og planen var, at de skulle rives ned. Men de historiske drivhuse har fået nyt liv på det gamle baneområde mellem Vesterbro og Sydhavn. Her ligger BaneGaarden, Københavns nye grønne kulturmødested.


Pilkington introducerer Pilkington Mirai™ - det nye kulstoffattige glas

Produktionen af Pilkington Mirai™ udleder 50% mindre CO2 sammenlignet med Pilkingtons standardglas. Halveringen af CO2 udledningen er opnået ved en kombination af alternativt brændstof, højt indhold af genbrugsglas og grønne elektricitetskilder.

Energirenoveringspuljen er stadig åben for ansøgninger

Der kan søges tilskud til blandt andet at udskifte vinduer. Man har to år til at gennemføre de projekter, man får tilskud til. Hvis man overvejer at renovere sit hus inden for de næste to år, kan man altså godt søge tilskud nu.

Nye vinduer er en del af den grønne omstilling

Udskiftning af vinduer er et oplagt tiltag, hvis man ønsker at forbedre bygningens klimaaftryk. Omkring 40% af de samlede energiforbrug i Danmark går til opvarmning, belysning og ventilation af bygninger.


https://www.glasfakta.dk/viden/vinduer/doere/energi-og-miljoe/udskiftning-af-vinduer-udskiftning-af-glas-i-vinduer/

Glas fra gamle vinduer smeltet om til glasuld

9700 kg glas fra bebyggelsen Vigerslev Engpark blev omdannet til 450 m3 glasuld hos Saint-Gobain Isovers glasuldsfabrik i Vamdrup. Glasulden blev genanvendt til isolering i bebyggelsen.


Fineo vakuumruder tildelt "Årets produkt 2023" af Society of Facade Engineering

FINEO er den nye generation af isolerende ruder, der giver ideel termisk isolering og komfort, bedre støjbeskyttelse, mere naturligt lys og bæredygtighed. FINEO-glas er grundet vakuum-teknologien ultratyndt og let, og det er nemt og hurtigt at installere.


Bygningen er designet med formålet at skabe gode dagslysforhold i hele bygningen.

Forud for byggeriet af kontorhuset Spidsen af Nordø (der tidligere hed Redmolen) i Københavns Nordhavn udførte man et års time for time vejrsimulering. Facadeelementerne er vinklet og placeret, så man opnår optimal udnyttelse af dagslyset og reducerer den direkte indstrømning af sollys. Bygningen har opnået DGNB Guld certificering.

De seneste artikler fra vores leverandører


De seneste artikler fra Glasfakta

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her