Glasfakta - februar 2023

Ny publikation ”LCA ifølge klimakravene”

Videnscenter om Bygningers Klimapåvirkninger har udgivet ”LCA ifølge klimakravene”. Publikationen giver en introduktion og praktisk viden om livscyklusvurdering (LCA) i byggeri. Fra januar i år skal LCA’er være med til at dokumentere, at et byggeri lever op til klimakravene i BR.

Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen

Bygningspuljen erstattes af Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen. Det forventes, at man kan søge om tilskud til varmepumper allerede fra 1. kvartal i år. Tilskud til isolering og nye vinduer kan der først søges om senere på året.

Glaseksperten klar til at producere glas inden for 24 timer

Forsinkede tidsplaner og knuste glas kan forekomme i forbindelse med et byggeri. Går processen ikke som planlagt, er det nu muligt at benytte sig af Glasekspertens nye løsning Glas Ekspres, hvor glasset produceres, så det er klar til afhentning inden for 24 timer.

En kraftfuld fuglevenlig og energieffektiv kombination

4BIRD® fra Saint-Gobain er et udvalg af løsninger til at imødekomme de voksende krav til fuglevenlig glas og ruder. 4BIRD® kombinerer Saint-Gobains COOL-LITE® solcellebelagte glas med blandt andet Saflex FlySafe 3D PVB-mellemlag, der er udviklet som en effektiv løsning til at beskytte fugle mod at kollidere med glaspartier.


København: World Capital of Architecture 2023

København er af UNESCO udnævnt til at være Verdenshovedstad for Arkitektur 2023. Det betyder, at København i år danner rammen om et væld af arrangementer og events med fokus på arkitektur.


Nabostøj og anden støj i boliger

På BUILD har man i en årrække forsket i bl.a. nabostøj og anden støj i boliger. Nu lancerer de hjemmesiden Nabostoej.aau.dk, hvor man bl.a. kan få overblik over de SBi-anvisninger, der omhandler lyd og støj.


AGN ny partner i Glass for Europe

AGN, Association of Glass Nordic, der sigter mod at være glas- og vinduessektorens stemme i Norden, har besluttet at tilslutte sig Glass for Europe.

Reviderede vejledninger til BR18

Social- og Boligstyrelsen har revideret vejledningerne til BR18, kap. 33 og 34 om de certificerede statikeres og brandrådgiveres virke. Vejledningerne er opdateret for mindre fejl i tabeller samt redaktionelle ændringer.

Ny udgave af Bygningsreglementet pr 1/1-2023

Få vist dine nyheder på Glasfakta.dk

Har du nyheder om produkter og spændende løsninger inden for glas eller tilknyttede produkter, så har du mulighed for at fortælle om dem på Glasfakta.dk. Du kan også få dem med i vores nyhedsbrev og få dem præsenteret på Glasfaktas LinkedIn side.

Kontakt Kim Aschenberg på telefon 4082 9778 
eller på e-mail ka@glasfakta.dk.
Se de seneste artikler fra vores leverandører


De seneste artikler fra Glasfakta

Planlagte messer og events


Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her