« Tilbage
Döpfner Fensterbau har anvendt SWISSPACER Ultimate og Advance warm edge spacer bars siden 2012

SWISSPACER i samarbejde om klimaet med vinduesproducent

Sidst revideret jan 2023
SWISSPACER

Den specialiserede vinduesproducent Döpfner vælger varm-kant afstandsprofiler fra SWISSPACER

I mange år har klimaindsatsen været en topprioritet for vinduesfabrikken Döpfner, der blev etableret i 1906 og har base i Gerolzhofen i Tyskland. Virksomhedens træ- og træ-aluminiumsvinduer produceres efter strenge miljøkriterier og leveres med et ECO-FOOTPRINT-certifikat, der hidtil har været unikt i branchen.

De ansvarlige hos Döpfner har en holistisk tankegang og fokus på alle detaljer, når det kommer til bæredygtighed. Til deres vinduer vælger de derfor de fremtidssikrede og energieffektive varm-kant afstandslister fra SWISSPACER.

"Naturligt anderledes". Under dette motto producerer fjerde generation i den veletablerede Döpfner-familievirksomhed træ- og træaluminiumselementer af højeste kvalitet, uanset om det er vinduer, skydedøre eller døre.

De to administrerende direktører Frank og Mario Döpfner og deres omkring 100 medarbejdere er især opmærksomme på bæredygtigheden af hvert enkelt bygningselement – fra råvarer til transport, produktion og genanvendelse.


Under mottoet "Naturligt anderledes" producerer den veletablerede virksomhed træ- og træ-aluminiumselementer af højeste kvalitet. Copyright Döpfner.


Vinduesløsninger af høj kvalitet af naturligt træ

Som Frank Döpfner forklarer: "Vi er helt afhængige af bæredygtigt forvaltet skovbrug og bruger kun lokale træsorter fra regionen, certificeret med den anerkendte 'Holz von Hier' ('Træ herfra') økologi." Virksomheden gennemgik også en produktspecifik og videnskabeligt velfunderet ECO-FOOTPRINT-vurdering af sine træ- og træ-aluminiumsvinduer udført af de uafhængige eksperter fra BS-Umweltberatung. Vurderingen tager ikke kun hensyn til ressourceforbrug, men også faktorer som påvirkningen af biodiversitet, mulighederne for genbrug og social retfærdighed. 


"På den måde kan vores kunder og samarbejdspartnere få et hurtigt overblik og se, at vi anvender materialer med et markant lavere miljøaftryk sammenlignet med hvad andre vinduesrammer er sammensat af, og at vi udelukkende tilbyder miljøvenlige løsninger. Det giver dem omfattende, gennemsigtig og frem for alt sandfærdig information om vores produkter," tilføjer Frank Döpfner.

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Döpfners konsekvent miljøvenlige vinduesproduktion består ikke kun af materialerne til vinduesrammerne og de isolerende glasenheder, men også brugen af bæredygtige varm-kant afstandsprofiler. "Sammen med vores partner inden for isolerende glasenheder har vi siden 2012 valgt at anvende SWISSPACER Ultimate og Advance warm edge spacer bars. De er af høj kvalitet – som det er dokumenteret med en tilsvarende miljøvaredeklaration (EPD) – og har et forholdsvis lavt CO2-aftryk, så de passer perfekt til vores bæredygtighedsfilosofi," forklarer Frank Döpfner.

Bæredygtigheden af hvert enkelt byggeelement – fra råmaterialer til transport, produktion og genanvendelse – er særligt vigtigt for Döpfner-familievirksomheden. Copyright Döpfner.

Konkret betyder det: SWISSPACER afstandsprofiler til et standardvindue (termoruder), der måler 1,23 x 1,48 m og i alt 5,42 lineære meter, kun genererer 1,19 kg kuldioxid i produktionsprocessen. Til sammenligning: Ved anvendelse af almindeligt aluminium er materialets estimerede kuldioxidemissioner 2,238 kg for samme størrelse vindue.

Øg energieffektiviteten, reducer varmeomkostningerne

Endnu en fordel: Varm-kant afstandsprofiler fra SWISSPACER forbedrer U-værdierne i Döpfners vindues- og dørløsninger betydeligt. For bygherre eller lejer betyder det reduceret energiforbrug og lavere kuldioxidemissioner. Ifølge en uafhængig undersøgelse foretaget af Passive House Institute i Darmstadt opnår de højeffektive afstandsprofiler af plast energibesparelser på op til 8,6 procent sammenlignet med afstandsprofiler af aluminium.


Vinduesvirksomhedens træ- og træ-aluminiumsvinduer produceres efter strenge miljøkriterier og leveres med et ECO-FOOTPRINT-certifikat. Copyright SWISSPACER.


Holistisk og bæredygtigt samarbejde

Administrerende direktør Mario Döpfner anser samarbejdet med SWISSPACER for at være ideelt: "Emner som livscyklusvurdering eller kulstofaftryk får løbende større betydning og vil blive et standardkrav for hvert vindue eller bygningselement i fremtiden. Allerede i dag kan vi konstatere, at vores detailpartnere og vores slutkunder oftere beder om miljøvenlige produkter og anmoder om at se de relevante certifikater. I SWISSPACER har vi fundet en partner, der deler vores høje krav til klimaindsatsen. Så vi er således godt rustet til fremtiden."Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas