« Tilbage
Glasloft i SIRUP'S vinbar i Odense udført af REDTZ Glas og Facader

Glasmosaik i loftet giver speciel stemning i vinbar i Odense

Sidst revideret jan 2023
REDTZ Glas & Facade A/S

I en café og vinbar i Odense ønskede ejerne at skabe en særlig stemning for sine kunder, og samtidig ønskede man også at skille sig lidt ud fra de øvrige cafeer i byen. Løsningen blev at udsmykke loftet med en glasmosaik, der samtidig fungerede som et lysende element, der kan justeres i forskellige farvetoner.


Håndværk i høj kvalitet

Håndværket er i centrum i den unikke opgave, det har været at skabe loftet til SIRUP’S. Dygtigt glarmesterarbejde har skabt en malerisk fortælling med facetslebne glas. Hemmeligheden er UV-lim.

Redtz Glas & Facade blev stillet overfor opgaven at ændre loftet i den nye restaurant SIRUP’S til glasmosaik. Samtidig skulle loftet fungere som et instrument til at sætte både miljø og belysning i scene.


SIRUP’S er et smalt, men dybt rum, hvorfor det nye glasloft også af tekniske årsager er opdelt i to sektioner. Glasset er ophængt i et nedstroppet teknikloft, hvilket giver plads til de tekniske installationer. De omfatter ikke mindst lyskilder med farve, som kan sætte stemningen på det matterede glasloft.

Mindelser om tidligere tider

Selvom glasmosaik lyder som noget fra en svunden tid eller kirkers ornamentik, så kan det med stor virkning bruges som et koloristisk og overrumplende nedslag i en moderne og minimalistisk arkitektur. Eller mosaikken kan – som her – være med til at vise overskud og generøsitet overfor gæsterne.


En nærmere udforskning af mosaikken på SIRUP’S viser, at moderne metoder og montageprodukter er forudsætningen for resultatet, der – om end fortsat bekosteligt – er til at betale.

Loftet består således i sit øverste lag af et ubrudt, matteret, 6 mm lamineret glas, monteret i en stålramme. Med det matte glas som underlag præsenterer mosaikken sig overbevisende i slægt med anden legendarisk mosaikkunst, som for eksempel i Palmehaven på Hotel d’Angleterre i København.Prismæssigt er der dog en gunstig forskel ved den måde, glasloftet i SIRUP’S er fremstillet på; ornamenterne er skabt ved hjælp af præfabrikerede facetslebne glas, en transparent UV-lim og et blybånd, der optisk binder glasstykkerne sammen. Resten af opskriften er ca. 100 arbejdstimer med fornemt håndværk!

Fakta:

Bygherre: Restaurant SIRUP’S

Glarmester: Redtz Glas & Facade A/S

Stålramme: VH Stål ApS

Glas: 33.2

Facet, grøn: 60x60 mm + 25x25 mm

Facet, klar: 19x76 mm + 25x51 mm

Samlinger: Blybånd 6 og 9 mm

Limproducent: C.R. Laurence Co. IncKontakt info til leverandør


REDTZ Glas & Facade - Se profil


info|redtz.dk
+45 6614 7-9-13Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas