Glasfakta - december 2023
https://www.glasfakta.dk/

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

Vi har fundet julepynten frem og artiklen om glaskugler. Se også artiklen om, hvor glasset fra julesilden kommer fra.

Glarmesterlauget har regnet på, hvor meget energi man kan spare ved at skifte til energiruder. Med udskiftning af bare 1 kvm, sparer man energi i december måned til at kunne have en lyskæde med 1.600 lys tændt i hele måneden.

Julen og det nye år er lige om hjørnet. Vi har dog et par nyheder, vi gerne vil dele med jer, inden vi lukker ned for 2023.

God jul og godt nytår!

Lys i en mørk og kold tid, værdien af nye energiruder

En god rudes betydning kan være vanskelig at forholde sig til. Glarmesterlauget har anskueliggjort besparelsen ved skift af 1 kvm termorude til ny energirude med meget konkrete eksempler.

Blandt andet kan du tænde en lyskæde med 1.600 lys i julemåneden, alene med besparelsen fra december måned.


Energiruder er også godt for indeklimaet, se artiklen fra SCANGLAS om energiruder.

Flere lærlinge til ledige lærepladser

Der er stor mangel på glarmestre og alubyggere i Danmark. Derfor forsøger man i branchen at få tømrerelever i grundforløb 2 til at fange interesse for faget.

KRONE's ventilationsvindue udviklet til dannebrogsvinduer

KRONE vinduer har udviklet deres ventilationsvindue, så ventilationsteknikken nu også kan anvendes i dannebrogsvinduer. Vinduerne er anvendt i en totalrenovering af et hus fra 1905 i Aalborg.


Vinduesproducent forlænger aftale med landshold

KPK Døre og Vinduer vil frem mod 2025 fortsat være sponsor for de danske håndboldlandshold. Vinduesproducenten har været sponsor siden 2015, og kontakten til sporten har vist sig at være en kilde til stærke og positive relationer til kunderne.

Global anerkendelse af Glaspusterfaget

Håndværk, viden og færdigheder inden for håndlavet glasproduktion er optaget på Unescos Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity.


Glasvæg med akustikregulerende egenskaber

Skråtstillede glasvægge giver bedre akustik. Acourise by Tonax er et helt nyt koncept for montering af glasvægge i kontorlokaler.

Fyrværkeri kan lave skader på vinduer i højhuse

Afstandskrav til fyrværkeri og højhuse tager udgangspunkt i, at fyrværkeriet eksploderer over huset. Raketter eksploderer i 30-40 meters højde. Men hvis man affyrer fyrværkeri ti meter fra et af nutidens højhuse, hvor mange er over 40 meter, så kan fyrværkeriet eksplodere ind i et vindue og give skader på vinduet.

De seneste artikler fra vores leverandører


De seneste artikler fra Glasfakta

Planlagte messer og events

HÅNDVÆRK, Ny festival for det gode håndværk 24.-25. januar i København. Se mere her
Skills 2024, DM i Skills afholdes 18.-20. april i Roskilde. Se mere her
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her