« Tilbage
Pont Rouge, Geneve. Harmony© fra SageGlass

Dynamisk solafskærmning og brandbeskyttelse i ét glas

Sidst revideret nov 2023
SageGlass

Kontorbygningen Alto Pont-Rouge er den fjerde og sidste del af forretningsdistriktet Esplanade de Pont-Rouge i Genève. Både ESG-målene* for Swiss Prime Site, som ejer bygningen, og bygningens placering med udsigt over Lancy-Pont-Rouge-stationen, har stillet særlige krav til facadeglasset. Løsningen blev udtænkt af Saint-Gobain's glasspecialister, som valgte en unik kombination af det dynamisk solafskærmende elektrokrome glas fra SageGlass og Vetrotechs CONTRAFLAM brandbeskyttende glas.

Omkring Lancy-Pont-Rouge er et nyt bycenter under opførelse, komplet med kontorer, butikker, restauranter, lejligheder og offentlige bygninger. I hjertet af det nye forretningsdistrikt ligger Alto Pont-Rouge-komplekset, der består af fire bygninger i forskellige højder, der alle tilbyder attraktive lokaler til forskellige erhverv. Underste etage er forbeholdt butikker, første sal til servicevirksomheder og fitnessfaciliteter, mens de resterende etager er rettet mod administration og kontorerhverv.


Alto-kontorbygningen er en del af Esplanade de Pont-Rouge-projektet, et nyt forretningsdistrikt i Genève. ©Adrien Barakat

I alt 28.000 kvadratmeter kontor- og erhvervslokaler fordelt på 15 etager og tre underjordiske parkeringsniveauer står til rådighed for kommende lejere i det innovative "Modern Work"-koncept.

Fælles tagterrasser og mange fællesarealer muliggør kreativ udveksling og understøtter en sund balance mellem arbejde og privatliv. De første lejere omfatter bland andet Westhive Co-Working System, Microsoft Switzerland, FlowBank og BNP Paribas.

Naturligt lys i hjertet af bygningskonceptet

Det schweiziske arkitektfirma brodbeck-roulet havde fokus på naturligt lys til kontorlokalerne. Et atrium med et ekspansivt ovenlys i midten af bygningen maksimerer mængden af naturligt lys og tillader dagslyset at strømme igennem til de nederste etager.

Bygningen er tegnet med en dobbeltfacade, hvor den yderste facade har samme udtryk som de omkringliggende bygninger. De store faste vinduespartier gør, at en stor mængde naturligt lys kan trænge ind i bygningen. For at afbøde de negative virkninger af direkte sollys, såsom blænding og overskydende varme, er Alto-komplekset udstyret med 7.500 m² SageGlass Harmony© smart glas. Det giver den ideelle balance mellem naturligt lys og anti-refleksbeskyttelse på grund af den automatiske, gradvise toning. Med en dynamisk g-værdi på op til 0,03 blokerer SageGlass også op til 97% af solvarmen.


Ruder med SageGlass Harmony©-glas giver solbeskyttelse med trinløs toning for at maksimere naturligt lys uden blænding. ©Adrien Barakat

Garanti for de højeste bæredygtighedsstandarder

Bygningerne er designet til at være yderst energieffektive og har et geotermisk varme- og kølesystem. Komplekset kan også prale af en effektiv bygningsskal og god indendørs luftkvalitet. Rummelige terrasser med høje træer og hængende haver understøtter det økologiske fokus og har en positiv effekt på bygningens lave CO2-aftryk.

Alto Pont-Rouge er en af de første bygninger i Genève, der modtager SNBS 2.0 Gold-certificering, den nye schweiziske standard for bæredygtige bygninger. Denne certificering betegner bygningskomplekset som en af de mest moderne og effektive bygninger i kantonen Genève.


For at imødekomme de strenge brandkrav blev præfabrikerede SageGlass-elementer med CONTRAFLAM brandsikringsglas fra Vetrotech kombineret i en 3-lags rude. ©Adrien Barakat

"Alto Pont-Rouge er en moderne og intelligent 15-etagers bygning i Genève, der er i tråd med vores bæredygtighedsstrategi. Dette inkluderer brugen af energieffektive tiltag, såsom den dynamiske glasløsning fra SageGlass til solafskærmning. Ved at integrere denne løsning i facaden, har vi skabt et unikt miljø med fleksible og komfortable rum, og vedligeholdelsesarbejdet er stærkt reduceret sammenlignet med konventionel afskærmning med persienner," siger Kim Schmid, Asset Manager hos Swiss Prime Site.

Strenge krav til facadeglas

Alto Pont-Rouge ligger direkte ud til jernbanelinjen og er derfor underlagt særlige sikkerhedskrav. Da der transporteres farligt gods på skinnerne, skulle facaden ud mod jernbanen opfylde de højeste sikkerhedskrav med hensyn til brandsikring. Men ruderne i facaden skulle også udstyres med dynamisk solafskærmningsglas for at slippe så meget dagslys som muligt ind i bygningen i al slags vejr og for at blokere for varmen.

Løsningen blev udtænkt i form af et specialprodukt fra to Saint-Gobain-virksomheder: SageGlass og Vetrotech. Udviklingen af den unikke produktløsning var en fælles indsats mellem de to teams og tog mere end to år fra identifikation af behov til implementering af projektet, herunder udvikling af interne og eksterne test og implementering i produktionen.

Det tredobbelte isolerede SageGlass CONTRAFLAM er testet af fit Rosenheim og certificeret af TÜV Rheinland Nederland BV.

Fakta

Adresse: Pont-Rouge Esplanade 3, Geneve, Schweiz

Bygherre: Swiss Prime Site Immobilien AG, Schweiz

Arkitekt: atelier d’architecture brodbeck-roulet SA, Carouge Schweiz

Produkt: SageGlass Harmony© and SageGlass CONTRAFLAM

Completed: 2023

Certification: SNBS 2.0 Gold

*ESG står for Environment, Social og Governance, og omfatter miljø og klimamæssige forhold, sociale forhold samt ledelsesmæssige forhold.Kontakt info til leverandør


SageGlass - Se profil


jacobketner.vidkjaer|saint-gobain.com
+45 42 12 79 56Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas