Glasfakta - august 2023

Så er vi tilbage

Efter en dansk sommer er vi klar til igen at levere nyheder om glas.

Et centralt emne i den grønne omstilling er genanvendelse, og her spiller vores stærke leverandører en afgørende rolle for fremdriften, produktudviklingen og nye produktionsmetoder.

På Glasfakta bringer vi artikler fra vores leverandører om nye spændende produkter og interessante løsninger, der kan inspirere andre og være med til at fremme udviklingen.

Har du også gode løsninger inden for glas eller tilknyttede produkter, som du vil fortælle om på Glasfakta.dk, så kontakt Kim Aschenberg på telefon 4082 9778 eller på e-mail ka@glasfakta.dk

Æstetik og fuglebeskyttelse til Porsche Tower i Stuttgart

Porsche Design Tower, Stuttgarts højeste hotel- og kontorbygning er udstyret med laminerede sikkerhedsglaselementer i facaden. For at sikre at glasfacaden ikke bliver en dødsfælde for fugle, blev der installeret fuglebeskyttelsesglas.


Mirit Glas fejrer jubilæum 70+30

Mirit Glas har siden 1953 været leverandør af glasløsninger til industri og produktion. I 1993 startede direktør Jens Milbrat i firmaet. To begivenheder der er værd at fejre.

EU-Parlamentet accepterer svanemærkede byggematerialer

EU-Parlamentet har vedtaget et ændringsforslag til en ny byggevareforordning, der betyder, at byggevarer forsat kan benytte Svanemærket.
Parlamentet foreslår også, at offentlige indkøbere skal kunne stille krav om eksempelvis svanemærkede byggematerialer og lægger dermed op til at ændre på det oprindelige forslag fra Kommissionen, hvor man ikke kunne anvende Svanemærket - og heller ikke EU’s eget miljømærke - EU-Blomsten. 

Økonomisk støtte til energiforbedringer i boliger og virksomheder

Bygningspuljen under Energistyrelsen lukkede ved udgangen af 2022, men er erstattet af to andre puljer: Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen. Private boligejere kan blandt andet få tilskud til omstilling til varmepumpe. Virksomheder kan få tilskud til at sænke energiforbruget og CO2-udledningen.

Pilkington United Kingdom Limited, NSG Group investerer i bæredygtig glasfremstilling

Pilkington United Kingdom Limited, en del af NSG Group, investerer flere millioner pund i sine Merseyside-faciliteter som en del af et statsstøttet projekt, der vil spare 15.000 tons kulstofemissioner hvert år og sikre fremtiden for fremstilling af valset glas i Storbritannien.


Nyt glas med suveræn hårdhed


Forskere ved Universitetet i Bayreuth har sammen med partnere i Kina og USA produceret et oxidglas med hidtil uset hårdhed. Det er lykkedes dem at parakrystallisere et aluminiumsilikatglas, og de krystallignende strukturer får glasset til at modstå meget høje belastninger. 


Stort nordisk samarbejde om digitalisering af livscyklusvurderinger

Nordic Sustainable Construction vil styrke arbejdet med bygningers klimabelastning på tværs af Norden. 

De seneste artikler fra vores leverandører


De seneste artikler fra Glasfakta


Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her