« Tilbage
Skandi-Bo forventer at alle profiler fra fra slutningen af 2023 vil være produceret af genbrugsaluminium.

Glasvægge med profiler af genanvendt aluminium fra SKANDI-BO

Sidst revideret aug 2023
SKANDI-BO A/S

For den grønne omstilling af byggeriet er aluminium noget af et vidundermiddel. Det er et materiale, som er let at recirkulere, så en stigende del af det aluminium, der i dag indgår i alt fra nye øldåser til aluminiumprofiler, kommer fra genanvendt aluminium.

SKANDI-BO bruger aluminium til rammerne af de indvendige glasvægge og -døre, som produceres på fabrikken i Jerslev på Vestsjælland. De anvendes i stor stil til bygninger, hvor rum opdeles af hensyn til lydniveau og arbejdsmiljø, mens de lader lyset strømme gennem bygningen. Det gælder alt fra kontorer til undervisning, sportshaller og sygehuse. De fås i mange udtryk fra diskrete lyse farver til markante sorte profiler, der skaber et kreativt udtryk i bedste ”New-Yorker-stil”.SKANDI-BO tager nu skridtet fuldt ud og omlægger hele produktionen til genbrugsaluminium. Aluminium kan genanvendes i det uendelige uden af miste sine egenskaber. Faktisk mener man, at 75% af det aluminium, der nogensinde er udvundet, stadig er i omløb – og det er rigtig godt for den grønne omstilling. Grundstoffet aluminium er meget energikrævende at udvinde, mens fremstillingen af genbrugsaluminium kun kræver 5% af samme energimængde. Så her går sund fornuft og god økonomi hånd i hånd.

Når man genanvender aluminium, bruger man kun 5% af den energimængde, man ellers ville bruge til fremstilling af tilsvarende mængde aluminium.

Arbejdet henimod CO₂-neutralitet er ikke nyt for SKANDI-BO. Salgsdirektør Lars Birk Biller fortæller: - Vi har altid arbejdet med at genanvende så meget som muligt i vores produktion, og al afskæring, spåner og lignende bliver sendt til genanvendelse. For at få dokumentation for vores arbejde med genanvendelse og imødekomme de stigende krav i markedet, udfærdigede vi allerede i 2019 vores første miljøvaredeklaration EPD. Ved nu at tilbyde vores kunder aluminiumsprofiler med et lavt CO₂-aftryk hjælper vi dem med at nå deres klimamål hurtigere.

Produkterne, der skal hjælpe SKANDI-BO og deres kunder i byggeriet mod CO₂-neutralitet, er Reduxa og Ecodura fra de førende aluminiumsproducenter Hydro og Alcoa, leveret af Alumeco, som har været samarbejdspartner for SKANDI-BO gennem en lang årrække.


Glasvægge med aluprofiler fås i mange farver og udtryk. Fra slutningen af 2023 vil alle profiler fra SKANDI-BO være fremstillet af genbrugsaluminium, der tilfører nye byggerier et minimalt CO₂-aftryk.

Fra starten af 2023 blev produktionen i SKANDI-BO omlagt til at anvende Reduxa, et såkaldt grønt aluminium, der er produceret med vedvarende energi. Sideløbende bliver genbrugsaluminium, dvs. aluminium, der har været brugt til andre formål, indfaset i produktionen. Forventningen er, at alle profiler fra SKANDI-BO i løbet af sensommeren 2023 vil være produceret af genbrugsaluminium.Kontakt info til leverandør


SKANDI-BO - Se profil


info|skandi-bo.dk
+ 45 5959 5054Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas