« Tilbage
SCANGLAS. Et godt indeklima med indvendige glassystemvægge

Godt indeklima, god investering

Sidst revideret aug 2023
SCANGLAS A/S

Hvis man ser på produktivitet blandt medarbejdere, er argumenterne for at tænke indeklima ind fra starten særdeles gode – også når det skal gøres op i kroner og ører. Et godt indeklima med behageligt og naturligt lys, god akustik, god plads samt den rette temperatur er afgørende for hvor høj produktiviteten er.


”80 pct. af de udgifter, der er forbundet med driften af en kontorbygning, er knyttet til medarbejdernes aflønning, så selv hvis man sparer 50 pct. på eksempelvis energiforbruget, er det småpenge sammenlignet med den øgede rentabilitet, som et bedre indeklima vil give i form af øget medarbejdertilfredshed og dermed øget produktivitet.”

Et godt indeklima er derfor noget som de fleste arbejdsgivere bør tænke ind, når kontorbygninger skal renoveres eller opføres.


”Der er en hel række parametre der skal tages grundigt stilling til, når det kommer til indretningen af et funktionelt, arbejdsvenligt og rart kontormiljø. Man skal overveje hvilken indretning man ønsker sig, om det skal være et åbent eller lukket kontor, og hvilket udtryk man ønsker at skabe. Kommer der mange gæster i løbet af en dag, der kan forstyrre medarbejdere? Hvilket gulv er der i bygningen, og vil det påvirke den akustiske komfort, hvis der bliver gået meget frem og tilbage? Samtidig er der nogle helt lavpraktiske ting, der er afgørende for, hvor vellykket kontorindretningen bliver. Er der plads til at dørene kan stå åbent, eller skal man have en skydedør? Skal man kunne låse af? Alt dette skal nøje overvejes, så rummet udnyttes ordentligt, og så arbejdspladsen bliver et sted, hvor medarbejdere trives og har det godt.” fortæller salgsdirektør hos SCANGLAS, Birgitte Rom.

Glasvægssystemer gør det muligt at indrette kontorer uden at tage for meget af rummet og uden at skærme for lyset. Samtidig opnår man følelsen af det åbne kontormiljø, da man stadig kan se hinanden og følge aktiviteten på kontoret, og sortimentet er fleksibelt og kan imødese de fleste krav og ønsker.Støj er en af de største bidragsydere til et dårligt indeklima, særligt når det kommer til kontorfællesskaber. Støj er uønsket lyd, som medfører forstyrrelser og ineffektivitet. Decibel (dB)-skalaen bruges til at bestemme, hvor høj intensiteten i lydtrykket er i alle frekvenser, det menneskelige øre kan opfatte. I en stille dagligstue vil der normalt være omkring 20-30 dB støj, mens samtale i et normalt leje foregår omkring 60 dB.

Lydisolerende glas kan med fordel anvendes i glasvægssystemer, så samtaler i mødelokalet forbliver fortrolige, eller kan benyttes til at løse en kompliceret opgave. Ved at vælge termoruder i glasvægge kan man opnå en lydreduktion på den samlede væg på hele 47 dB.I et åbent kontormiljø kan det også være en udfordring at finde et afsides sted til ro eller fortrolighed. Med en skillevægsløsning med integrerede persienner kan det åbne kontor og fortrolighed forenes uden udfordringer. Ved et tryk på en app eller en fjernbetjening kan persiennen styres, vippes, køres halvt eller helt op. En anden løsning er PRIVA-LITE; et lamineret aktivt glas, der indeholder krystaller, som ved hjælp af strøm ensretter sig, og på den måde skifter glasset fra at være matteret til at blive transparent.

Læs mere her i databladet Glasvægge & døre fra SCANGLAS.

For yderligere information tøv ikke med at tage fat i SCANGLAS' Interiørteam.

1"Det gode indeklima er guld værd for virksomhederne" artikel fra Jyllandsposten.Kontakt info til leverandør


SCANGLAS A/S - Se profil


scanglas|scanglas.dk
+ 45 70 33 27 00Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas