« Tilbage
SWISSPACER_Torremolinos

Lys, udsyn og maksimal funktion – Las Golondrinas, Torremolinos

Sidst revideret aug 2023
SWISSPACER

Den stilfulde bygning Las Golondrinas på Costa del Sol i Spanien værner om beboernes privatliv med forskudte altaner og tilbyder de bedste lysforhold hele dagen. En permanent energieffektivitet af de specialtilpassede Nova-line vinduesrammer fra FINSTRAL er sikret ved, at termoruderne er konstrueret med varm-kant afstandslister SWISSPACER Ultimate.

La Carihuela-distriktet i Torremolinos, er kendt for det aktive strandliv om sommeren. Kun 50 meter fra strandpromenaden ligger den imponerende bygning Las Golondrinas, der er tegnet af den spanske tegnestue Eido. Bygningen har en imponerende facade af aluminium, glas og keramik. På tre etager er der blevet plads til elleve individuelt designede ferielejligheder og en penthouselejlighed på taget. Der er opnået en fin balance mellem at åbne for naturligt lys og udsigten over havet, samtidig med at man er beskyttet mod den blændende middelhavssol, og der er værnet om privatlivets fred.


I Las Golondrinas-projektet har man prioriteret det indfaldende lys og udsigten. Altanerne har udsigt over havet og er beskyttet mod den brændende middagssol af skotterne.

Foto: FINSTRAL

Udtryksfuld arkitektur

Det var arkitekternes mål at få det bedste ud af den smalle grund. De åbnede bygningen mod sydøst, vejen og stranden med en struktur af terrasserede altaner og store glasfacader, der vender mod morgensolen. Mægtige skotvægge adskiller lejlighedernes altaner og skaber et rum for privatliv. De fungerer nærmest som solcreme og giver skygge og kølighed, når solen er mest intens. Det varierede design af glasværnet på altanerne antyder individuelle udformninger, som er med til at give ferielejlighederne den iøjefaldende arkitektur. På bagsiden af bygningen skaber en lige facade balance og har store vinduer til krydsventilation og kontinuerlig belysning.

Facaderne på den imponerende bygning blev designet ved hjælp af tre materialer: store vinduespartier, vejrbestandige, lyse glitrende aluminiumspaneler og robust, jordfarvet, keramisk beklædning ved altanerne.

Foto: FINSTRAL

Glasfacader skaber rytme

Inde i lejlighederne skal beboerne have følelsen af at være lige ved havet. Det indvendige er tiltænkt at blande sig med det udvendige. Derfor er den sydøstlige facade helt i glas, hvilket var et krav fra investoren. Gulv til loft-vinduer, der måler 2,65 meter i højden, skaber lyse rum, og udsigten er helt uforstyrret takket være de næsten rammeløse vinduer. Ligeså varieret som udformningen af bygningen er, ligeså varierede er dimensionerne af vinduesåbningerne. Hver lejlighed i Las Golondrinas har vinduer i forskellige størrelser. Der blev derfor søgt en specialdesignet løsning, der opfyldte både kravene til termiske og akustiske egenskaber samt arkitekternes æstetiske krav.

Termisk og æstetisk perfekt

Arkitekterne valgte den udvendigt skjulte Nova-line vinduesramme fra FINSTRAL, hvor det er umuligt at se, om det er et fast vindue eller et vindue, der kan åbnes. En anden fordel ved Nova-line er, at de skjulte rammer generelt ser smallere ud og kun måler ca. 7 cm i bredden. Denne tilgang skaber ikke kun en elegant æstetik, men lukker også meget mere dagslys ind i bygningen. Den dobbeltisolerende rude fremstillet af næsten farveneutralt middelhavsglas kombinerer effektiv solbeskyttelse med høj lysgennemtrængelighed og opfylder også de strenge støjbeskyttelsesspecifikationer for Las Golondrinas med ruder af forskellig tykkelse. Arkitekterne valgte de hvide, satinbelagte plastprofiler på grund af deres fremragende vejrbestandighed, som effektivt modstår den salte havluft og sikrer minimale vedligeholdelsesomkostninger. Sidst, men ikke mindst, harmonerede Nova-line vinduernes satinhvide overflade godt med trægulvene i det lyse interiør.


Den nordvestlige facade fremstår velstruktureret og lukker dagslys dybt ind i lejlighederne gennem de store vinduesåbninger. Varm-kant afstandslister fra SWISSPACER minimerer varme- og kuldetab på glaskanten.

Foto: FINSTRAL

Energieffektiv takket være afstandslister

Ruderne i termoruderne er udstyret med den energieffektive afstandsliste SWISSPACER Ultimate. Denne har meget lav varmeledningsevne (lambdaværdi) ved kanten af termoruden, mens dens fremragende psi-værdier sikrer en tilsvarende lav varmeoverførselskoefficient (U-værdi) for vinduer og facader. Ifølge ift-retningslinjerne WA-17 1 & WA-08/3 gør dette SWISSPACER Ultimate til en af verdens bedste varm-kant afstandslister. Den varme kant imponerer både teknisk og visuelt: Den hule profils høje stabilitet sikrer konstant parallelitet i rammen, mens filmen giver mange års funktionalitet og lang levetid. På den måde undgår man dannelse af kondens og reducerer dermed risikoen for skimmelsvamp og bidrager til et meget forbedret indeklima. Afstandslisterne fås i forskellige bredder op til 36 mm og kan leveres i 17 forskellige farver. De matte overflader giver afstandslisterne et elegant og diskret udseende.

Fakta:

Las Golondrinas ferie lejligheder, La Carihuela, Torremolinos, Spanien

Investor: Comoli, Málaga/ES

Arkitekt: Eido Arquitectura, Torremolinos/ES

Vinduer: FINSTRAL FIN-Window Nova-line 77

Afstandslister: SWISSPACER Ultimate

Færdiggørelse: 2021Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas