« Tilbage

Selektivitet for glas

Sidst revideret sep 2023
Glasfakta

Selektiviteten S for et glas angiver forholdet mellem lystransmittansen, LT og den samlede solenergitransmittans, g-værdi. S = LT/g.

Læs artiklen: g-værdi og LT-værdi i solafskærmende glas.

Højt tal for selektiviteten betyder meget dagslys og lav solenergitransmission. Et godt solafskærmende glas giver en høj lystransmission og har lav g-værdi. Et højt selektivitetstal afspejler et vindue, der lukker meget lys ind og som med en lav g-værdi giver en høj termisk komfort og minimerer risiko for overophedning.

Eksempler på ruder med højt selektivitetsglas


Tidligere kunne et glas kun nå en selektivitet på 2, men med de nyeste højeffektive solafskærmende-energiglas kan selektiviteten S nå helt op til over 2,2.

Læs artiklen om g-værdi.

Solenergien kan ikke reduceres med mere end 50% uden at lyset også reduceres. I en 2-lags rude kommer der ca. 82% lys ind og der kommer ca. 76% solenergi ind. 

For bygninger med store glasfacader skal der sikres et afbalanceret forhold mellem solenergi-afskærmning om sommeren og naturligt lysindfald.

Solafskærmende glas sikrer, at yderligere køle- og solafskærmning stort set kan undværes. Den varme, der produceres i bygningen på køligere dage, må ikke passere ud igennem ruden, dvs der kan spares energi og omkostninger med det rigtige energiglas.

Læs artiklen om U-værdi.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas