« Tilbage

Fødevareglas skal kunne modstå eksplosioner

Sidst revideret jun 2021
Mirit Glas

Samarbejde og tillid er i højsædet når Mirit Glas fremstiller glas til industrien. Det er derfor helt naturligt, at kunderne kommer på besøg på glasfabrikken for ved selvsyn at se, hvordan Mirit Glas fremstiller glas til dem.


Når Mirit Glas skal fremstille tekniske glas til eksempelvis Sanovo Technology Group, er kravet, at glasset både skal være godkendt til fødevareproduktion (FKM), og leve op til krav om eksplosionssikkerhed (ATEX).De glas Mirit Glas leverer til Sanovo Technology Group skal fungere i effektive fødevareproduktionsmiljøer. Det kræver specielle glas, fordi glassene skal have to egenskaber. For det første skal det kunne dokumenteres, at glassene ikke indeholder materialer, der afgiver gift eller andre stoffer. For det andet skal glassene også kunne fungere i det, der betegnes som en eksplosiv atmosfære (ATEX).


Salgsansvarlig i Mirit Glas, Johan Stenfeldt Hansen, er begejstret for projektet med Sanovo Technology Group og fortæller, at Mirit Glas har erfaring med at levere glas, der skal kunne fungere i eksplosive miljøer.


”Kombinationen af fødevaregodkendte glas og ATEX er dog ny. Det ser vi som en spændende udfordring. For det er hjerteblod i vores forretning at tage nye opgaver ind, som vi ikke har lavet før. Vi vil gerne kunne lave præcis de glas, som vores kunder har brug for".


Når Sanovo Technology Group bestiller glas med kombinerede egenskaber, der kan bruges til fødevareproduktion, skyldes det at firmaet producerer fødevareproduktionsanlæg. Det er produktionsudstyr, som skal kunne håndtere blandt andet både mel og æg i pulverform, hvor der under uheldige omstændigheder kan opstå eksplosionsfare.


For Sanovo Technology Group er det derfor naturligt, at sikre sig, at de glas, som Mirit Glas fremstiller til deres produktionsanlæg, lever op til den strenge ATEX-standard om beskyttelse af medarbejdere, der arbejder i miljøer med eksplosionsfare. Firmaet var derfor på besøg på Mirit Glas’ fabrik for ved selvsyn kunne sikre sig, at produktionen på glasfabrikken håndterer fremstillingen af de specielle glas korrekt.


Det var et arbejdsbesøg, hvor medarbejdere fra Sanovo Technology Group sammen med produktionschef Keld Lauridsen og Johan Stenfeldt Hansen fra Mirit Glas, grundigt gennemgik dokumentation og processer i fremstillingen af glassene. Derefter fik Sanovos repræsentanter en rundvisning i produktionen, hvor de ved selvsyn kunne se processen fra råvaren kom ind, til glasset var pakket og afsendt. Sanovo Technology Group kunne konstatere, at Mirit Glas har procedurerne i orden og udtrykte tilfredshed med Mirit Glas som leverandør.


Det positive besøg glæder Johan Stenfeldt Hansen, salgsansvarlig hos Mirit Glas, fordi tillid betyder meget, når man leverer glas til industrien.


”Som leverandør af industrielle glas fremstiller Mirit Glas fortrinsvis glas, der skal bruges i andre producenters løsninger. Derfor er det særlig vigtigt for os, at vores kunder kan stole på, at vi kan levere glas, der lever op til deres krav”, understreger han.


Mirit Glas har en Fødevare Kontakt Materiale-godkendelse (FKM) og er ISO-certificeret, og tager derfor samarbejdet med kunderne alvorligt. Derfor er det en vigtig del af forretningsfilosofien, at lade en samarbejdspartner som Sanovo Technology Group gennemføre en Audit, for at vise, at Mirit Glas kan fremstille de rigtige glas, med de rigtige specifikationer.


”Vi er meget bevidst om, at når vores industrielle kunder bestiller glas, så skal de indgå i en løsning. Derfor samarbejder vi gerne, så vi kan sikre at kunden får de rigtige glas, der passer til deres løsning”, konstaterer Johan Stenfeldt Hansen.


Repræsentanterne fra Sanovo Technology Group får fremvist procedurerne bag produktionen af deres glas.


ATEX handler om beskyttelse af medarbejdere i miljøer med eksplosionsfare

For nogle virksomheder er det ekstra vigtigt at tænke på sikkerheden, fordi der kan være fare for eksplosion i dele af produktionen. Derfor har EU lavet to såkaldte ATEX-direktiver, der skal sikre medarbejderne og produktionen.

ATEX er en forkortelse af ”Appareils destinés à être utilisés en ATmosphères EXplosives”, som løst oversat til dansk betyder, ”Udstyr beregnet til brug i eksplosive atmosfærer”.


FKM - Fødevare Kontakt Materiale – glas med dokumentationen i orden

For at forhindre at farlige stoffer kommer i kontakt med fødevarer, kræver fødevarestyrelsen, at FKM-mærkede produkter lever op til generelle lovgivningskrav om fødevaresikkerhed. Mirit Glas er FKM-godkendt. Det vil sige vi kan levere glas, hvor vi kan dokumentere sporbarhed og at glasset ikke afgiver hverken bly, blødgørere, aminer, eller andre giftstoffer, når de bruges i fødevareproduktion.Kontakt info til leverandør


Mirit Glas - Se profil


post|mirit.dk
+45 44 94 44 49Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas