« Tilbage
Mobilehome med SWISSPACER Air

Trykudligning til ruder i autocampere klarer alle højder

Sidst revideret jun 2023
SWISSPACER

extremfenster GmbH vælger SWISSPACER Air i vinduer til autocampere

Mobilehomes, autocampere og ekspeditionskøretøjer udsættes undertiden for ekstremt vejr samt højde- og temperaturforskelle, når de turnerer rundt i verden. Derfor skal de vinduer, de er udstyret med, også opfylde særligt høje krav. Det er netop her, start-up virksomheden extremfenster træder ind med sine specialudviklede SKI aluminiumsvinduer. Takket være SWISSPACER Air, der er integreret i hulrummet mellem ruderne, kan disse vinduer modstå enorme forskelle i højde og klimabelastninger.


Constantin Hanov-Blum, administrerende direktør for extremfenster GmbH, udviklede SKI-aluminiumsvinduer specielt til autocampere.

Fra idé til realisering

Ideen om at udvikle et specielt vindue til autocampere fik administrerende direktør Constantin Hanov-Blum, mens han planlagde en tur rundt om i verden i 2019. Til dette formål ombyggede den entusiastiske globetrotter fra Mittenwalde en nedlagt brandbil til en autocamper. Ombygningen omfattede også planer for vinduer og døre. Constantin Hanov-Blum fortæller: "Jeg kunne ikke finde en passende løsning på markedet, så jeg endte med selv at konstruere et smalt letvægtsvindue af aluminium, der var skræddersyet til autocamperens krav." Den feedback, han fik på de oprindeligt udviklede prototyper, var ekstremt positiv på det tidspunkt – og derfor blev virksomheden extrem født kort tid efter.
Autocampere udsættes ofte for ekstreme klimaforhold. Med SWISSPACER Air kan vinduerne også modstå enorme højdeforskelle og klimatiske belastninger. 

Specialkonstrueret vinduessystem

SKI's aluminiumsvindue udviklet af extremfenster har en stabil ramme samt en planramme fremstillet af isolerede, termisk brudte aluminiumsprofiler. På grund af de tre tætningslag hele vejen rundt er konstruktionen helt støv- og vandtæt. Saksehængsler i rustfrit stål af høj kvalitet garanterer nem og trinløs åbning. Med hensyn til de anvendte ruder forklarer Constantin Hanov-Blum: "Oprindeligt ønskede vi at installere termoruder i form af hærdet sikkerhedsglas, men frem for alt var vi også nødt til at tage højde for egnethed til store højder på grund af de ekstreme belastninger, der forekommer på ture i en lang række klimazoner. Netop på grund af de små rudestørrelser, der bruges i autocampere, er de klimarelaterede belastninger meget høje." Mens han søgte efter mulige løsninger, stødte den erfarne opfinder på SWISSPACER Air.

SWISSPACER Air – trykudlignede isoleringsglasenheder i alle højder

SWISSPACER Air er monteret i glaskanten på den luftfyldte termorude. Det minimerer overtryk eller undertryk forårsaget af højdeforskelle og klimabelastninger, da metalbøsningen med integreret specialmembran sikrer udligning af tryk mellem den omgivende luft og hulrummet mellem ruderne. Dens specielle struktur forhindrer damp i at samle sig i hulrummet mellem ruderne, hvilket ellers ville forårsage dannelse af kondens eller beskadige metal lav-energibelægningerne. Termoruden bevarer sin funktion og kvalitet på lang sigt gennem permanent trykudligning. En normal levetid kan således opnås – selv ved klimabelastning.


SWISSPACER Air sikrer konstant trykudligning – hvilket igen sikrer, at den kritiske bøjningstrækspænding aldrig overskrides.

Risikoen for udbulede ruder, glasbrud og for tidlig ældning på grund af overdreven belastning af rudekanten reduceres betydeligt. Constantin Hanov-Blum påpeger: "Termoruden er godkendt til køretøjer og kan bruges under stort set alle klimaforhold. Køretøjerne kan bevæge sig rundt i verden i alle højder."


SWISSPACER Air

Afhængigt af projektets krav har SWISSPACER Air været anvendt på extremfenster i SKI's aluminiumsvinduer og andre konstruktioner i mere end tre år. De specialudviklede ruder har allerede med succes overlevet en ekspedition til vulkanerne i Mexico i 4.400 meters højde og Andesbjergene i 3.500 meters højde. Og en autocamper, der er ombygget til en kunde, vil snart sætte kurs mod Elbrus - den højeste top i Kaukasus med 5.642 meter. Også her sikrer SWISSPACER Air den nødvendige trykudligning i hulrummet mellem ruderne.

Yderligere udviklinger planlagt til ekstreme klimaforhold

Udviklingen af ruder, der er egnede til brug i store højder, er dog langt fra slut. Hver dag arbejder extremfenster-teamet på nye løsninger, der lover endnu bedre ydeevne. Constantin Hanov-Blum siger: "Vi er ved at udvikle et Saint-Gobain-termovindue, der skal godkendes til køretøjer. Termoruden er med en speciel belægning, der skal blokere næsten al infrarødt lys og sikre, at interiøret ikke opvarmes."

Sidst men ikke mindst arbejder specialisterne på ruder, der er endnu mere modstandsdygtige over for vibrationer og drivende regn. Rigtige ekstreme vinduer, i bogstaveligste forstand.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas