« Tilbage
IKEA Kbh, dan-alu har leveret og monteret glaspartierne

Fremtidens IKEA i København

Sidst revideret sep 2023
dan-alu a/s

IKEA's butikker er kendetegnet ved de markante blå og gule farver, som man kender fra IKEA logoet. Butikkerne er store og synlige i landskabet og ligger i udkanten af de byer, de er placeret i.

Det nye IKEA City varehus, der åbnede i august ved Dybbølsbro i København, fremstår dog med et helt andet udtryk. Her er ikke nogen blå boks, men en bygning med facader af hvide bølgeformede elementer og store flotte glaspartier. Den blå farve ses dog stadig på facaden.


Bæredygtighed er en grundtanke, der har været gennemgående for opførelsen af varehuset, blandt andet er der etableret en stor taghave. Her bliver der plantet mere end 250 træer og buske, der vil bidrage med at optage tonsvis af CO2 i byen. 

Facaderne bliver med grøn beplantning, og 1450 m2 solceller bliver installeret på taget. De forventes at dække en fjerdedel af bygningens energiforbrug.


Fra tagetagen vil man på sigt kunne gå til og fra nabobygningerne, da taghaven bliver en del af et langt, grønt parkstrøg fra den sydlige ende af byen og ind mod centrum.


Med fokus på bæredygtigheden forventer man at opnå den højeste standard indenfor bæredygtigheds-certificeringen BREEAM.

Der er etableret 500 cykelparkeringspladser, og der er mulighed for at låne IKEA-ladcykler, så man kan fragte sine varer hjem.

dan-alu har leveret og monteret over 1600 m2 store glasfacader til dette fascinerende byggeri.Kontakt info til leverandør


dan-alu - Se profil


info|dan-alu.dk
+ 45 96 94 10 10Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas