Glasfakta - september 2023

Der er gang i glasbranchen

Der sker rigtigt meget rundt om i glasbranchen.

bo-glas og Glaspartner er blevet til det nye Glaspartner, og det markeres med et Åbent hus arrangement i Brønderslev på fredag den 29. september kl. 11-15. Se mere om det nye Glaspartner.

I starten af måneden var det Mirit Glas, der fejrede jubilæum. Glasfakta var med, og det var inspirerende at opleve den enorme ekspertise og medarbejdernes samspil med robotter og ny teknologi. Se mere om vores besøg her.

Travlheden betyder også nyansættelser, senest hos Glaseksperten med to nye profiler. Se mere her.

Når renoveringspuljen åbner i oktober, vil der være udsigt til flere opgaver for glasleverandører og glarmestre, da man denne gang kan søge om tilskud til udskiftning af vinduer. Se længere nede i Nyhedsbrevet

Energieffektive vinduer - Oversigter og råd fra Glass for Europe

Formålet med udgivelsen er at belyse fordelene ved at vælge ruder med høj energiydelse i forbindelse med bygningsrenovering og udskiftning af vinduer. Det er tilstræbt, at informationerne i udgivelsen formidles i en enkel og letforståelig form, så den er tilgængelig for alle.

Energirenoveringspuljen åbner for ansøgninger om tilskud til energiforbedringer af ejerboliger

Tiilskud gives blandt andet til udskiftning af forskellige vinduestyper: Ovenlysvinduer, forsatsvinduer og facadevinduer. Puljen åbner til oktober.

Få overblik over, hvad du kan søge tilskud til fra Energirenoveringspuljen.

Mød Glarmesterlauget i Kulturnatten

Glarmesterlauget er med, når Håndværkerforeningen i København holder Åbent hus i Moltkes Palæ. Man kan prøve at skære i glas, få råd om glas, vinduer og døre og høre om læreplads som glarmester.

Særomvisning hos Villum Window Collection

I anledning af Arkitekturens Dag torsdag den 5. oktober inviterer museet til en særlig omvisning fra kl. 17:00-18:30. Du vil høre om vinduets rolle og udvikling, og der vil blive fortalt om lokale vinduestraditioner, bl.a. Østerbrovinduet.

GPD 2023 - Konferenceprotokol

2023-udgaven af GPD-konferenceprotokollen er nu tilgængelig. Protokollen er en detaljeret redegørelse for de præsentationer, der blev givet af oplægsholdere under GPD 2023-konferencen afholdt i Tampere i Finland den 16.-18. juni 2023.

Nyt hærdet glas uden anisotropier

Med sedak tempered+ har sedak udviklet et fuldt hærdet og varmebestandigt glas med de bedste optiske egenskaber uden synlige anisotropier.


AGC's Digital Curtain™ solafskærmende glas til Toyota’s nye "Century"-model

Toyota har valgt Digital Curtain™ til ruderne ved bagsæderne. Glasset giver mulighed for øjeblikkelig kontrol af varme og blænding fra solen, hvilket giver større komfort i kabinen. Det er første gang denne type glas anvendes til biler.

Luxclear fra AGC med en usynlig anti-korrosionsbelægning

Glasoverfladen er permanent beskyttet af en speciel belægning mod kalkaflejringer, vedhæftning af sæberester og uklarhed forårsaget af glaskorrosion - ideel til anvendelse i brusekabiner o.lign.

Nyt Madras®-glas fra italienske Vitrealspecchi

Glasset er satineret på begge sider. Opaciteten er højere end med ensidet matteret glas, og fedtede fingre ses ikke på glasset.

De seneste artikler fra vores leverandører


De seneste artikler fra Glasfakta

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her