« Tilbage
Smart bygning – Ikeuchi Gate designet af Toyo Ito

Smart bygning, intelligent bygget – Ikeuchi Gate, Japan

Sidst revideret mar 2024
SWISSPACER

Ikeuchi Gate Building i Sapporo kombinerer teknologi og innovation på højeste niveau. Swisspacer Ultimate varm-kant afstandsprofiler bidrager til, at vinduesglasset fra Saint-Gobain Glass har den optimale energimæssige ydeevne.

Ikeuchi Gate Building er en unik erhvervsbygning i hjertet af Sapporo, den største by på den japanske ø Hokkaido.

Som arkitekt for det nye hovedkontor valgte Ikeuchi Group en af Japans største og mest indflydelsesrige arkitekter Toyo Ito, der vandt Pritzker arkitekturprisen i 2013.

Toyo Ito's design til den multifunktionelle erhvervsbygning præsenterer en kube af glas understøttet af bladlignende armerede betonsøjler. Bygningen består af otte etager, der rejser sig op over hjørnegrunden, med et yderligere kælderniveau, der fungerer som opbevaring og teknikrum.


Den bærende struktur i Ikeuchi Gate Building består af ​​bladformede søjler af armeret beton. De giver etagerne jordskælvssikker støtte og tillader fleksibel indretning. Foto: Kai Nakamura

På de tre nederste etager er der butikker, caféer og restauranter, mens fjerde sal, kendt som Ikeuchi Lab, tilbyder et samarbejdsområde for innovative nystartede virksomheder og stiftende virksomheder fra Hokkaido. De øverste etager huser hovedkvarteret for Ikeuchi-koncernen, der er involveret i planlægning, udvikling og salg af teknologier og produkter inden for byggeudstyr og kommunikation.

Smart teknologi

Målet var at skabe en ny type intelligent bygning, der kombinerer det ypperste inden for teknik og innovation, og derfor er de allernyeste teknologier blevet brugt i bygningen. I Ikeuchi Gate spænder dette fra den højeffektive varmeisolering af klimaskærmen og den banebrydende aircondition af kontorerne til et af de mest moderne og sikre it-miljøer til kontorerne og en kommunikationsinfrastruktur, der er lettilgængelig for både besøgende og medarbejdere, herunder fri WiFi.

Ikonisk facade

Arkitekturen i Ikeuchi Gate Building er kendetegnet ved den ikonografiske bærende struktur. Toyo Ito har designet en jordskælvssikker konstruktion lavet af armeret betonsøjler, med form som tulipanblade. Søjlerne er bredest på midten og smallere mod bunden og toppen, og understøtter de glasbeklædte etager. De skulpturelle søjler giver mulighed for fleksible rum uden indvendige bærende søjler og sikrer tilstrækkelige etagehøjder. Det betyder, at det er muligt med forskellige rumindretninger på de enkelte etager.


For at sikre maksimal energieffektivitet og maksimale dagslysværdier blev der valgt tredobbelte ruder med Saint-Gobain Eclaz One II, højtydende glas og Swisspacer Ultimate varm-kant afstandsprofiler. Foto: Kai Nakamura

Søjlerne er arrangeret som opretstående "V'er" og giver facaden en organisk karakter. De minder om bladformede strukturer, der spirer fra jorden og stræber intenst opad. Bladstrukturens plasticitet understreges ved en særlig behandling af den eksponerede beton. For at opnå en tredimensionel effekt har overfladen af de armerede betonsøjler fået en belægning med en blanding af glimmer, der giver en raffineret glans på facaden.

Optimal glasløsning

Aluminiumsvindueselementerne har forskellige dimensioner og former som følge af søjlernes organiske former. Termoruderne skulle desuden opfylde ekstremt høje kvalitets- og logistiske krav. Derfor fik den østrigske glasspecialist vandaglas Eckelt, netværkspartner i CLIMAplusSECURIT, til opgave at levere dem. vandaglas Eckelt leverede i alt 370 vindueselementer med et samlet overfladeareal på 1.280 kvadratmeter. Termoruderne blev sendt til Japan og implementeret af facadebyggefirmaet Fuji Sash i en stærkt termisk isolerende facadekonstruktion

På grund af de høje tekniske krav til bygningen og bygningens arkitektur blev der valgt tre-lags termoruder med Eclaz One II, der er hærdet glas fra Saint-Gobain med en varmeisolerende belægning. Da der var meget høje statiske krav, der skulle opfyldes, måtte silikonekanttætningen forstærkes. Maksimal termisk effektivitet og det ønskede æstetiske udseende sikres af varm-kant afstandsprofilerne Swisspacer Ultimate i sort. Den matte overflade forhindrer refleksioner og smelter harmonisk sammen med udseendet af aluminiumsvinduerne, som også er sorte.

Swisspacer Ultimate er et af verdens bedste afstandsprofiler med varm kant. Med en imponerende lav varmeledningsevne ved kanten af termoruden sikrer den et stort energibesparelsespotentiale. Med Swisspacer Ultimate undgår man dannelse af kondens langs rudens kanter og reducerer dermed risikoen for skimmelsvamp betydeligt. Det var netop disse produktkvaliteter, der i sidste ende førte til, at man valgte den schweiziske producent.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas