« Tilbage
DFDS' nye domicil med solafskærmendeglas fra SCANGLAS

Årets Kontorbyggeri 2023: DFDS Domicil

Sidst revideret jun 2023
SCANGLAS A/S

På molen i Nordhavn ligger DFDS’ nye domicil, som blev færdiggjort sidste år. Et gennemført byggeri, hvor energioptimering, funktionalitet og ikke mindst DFDS’ DNA har været omdrejningspunktet. Udover at modtage titlen Årets Kontorbyggeri 2023* er bygningen også honoreret med en DGNB Guld certificering.

Domicilet, der dækker over 12.500 m2 og huser mere end 700 medarbejdere, er tegnet af PHL Arkitekter, som har taget afsæt i DFDS’ DNA: Cruiseskibe. Bygningen er udformet med klare referencer til et cruiseskib, og placeringen på molen understøtter denne illusion. Placeringen på molen betyder samtidig, at domicilet nu er nabo til egne færgeterminaler, hvilket stillede høje krav til glasopbygningerne i facaden, så støj fra færgemotorer ikke er en generende faktor for brugerne af bygningen.


PHL Arkitekter har tegnet projektet fra inderst til yderst, og der har været høje krav til et godt og funktionelt indeklima, såvel som lave udgifter til vedligehold og energiforbrug. Hver detalje er gennemtænkt, og med ambitionerne om at møde de højeste standarder for et bæredygtigt byggeri.

SCANGLAS har i samarbejde med Eiler Thomsen Alufacader A/S leveret i alt 2.800 m2 facadeglas. Kvadratmeterne fordeler sig på henholdsvis trelags energiruder og trelags energiruder med en solafskærmende belægning samt med lydlamineret glas i inderste- og yderste glas. Med de valgte glasopbygninger har domicilet de bedste forudsætninger for et godt indeklima året rundt: Det solafskærmende glas begrænser opvarmningen af bygningen og bidrager positivt til det termiske indeklima, mens energiruderne sikrer en effektiv udnyttelse af den gratis varme, solen tilfører bygningen, samt med sine isolerende egenskaber bidrager til, at den tilførte varme forbliver i bygningen – særligt essentielt i de kolde måneder – og reducerer dermed omkostninger til opvarmning. Sidst sikrer det lydlaminerede glas, at støj fra færgemotorer ikke generer.SCANGLAS har i samarbejde med Dansk Dørteknik leveret glasvægge og -døre til samtlige mødelokaler. Dørene er leveret med over- og sideblok, mens væggene er leveret med lydlamineret glas. Udvalgte mødelokaler er leveret med termoruder for ekstra høj lydisolering, med en samlet lydværdi for væggen på dB 46. Væggene bidrager til et funktionelt kontormiljø, hvor kvadratmeterne er udnyttet velovervejet, og bygningens naturlige lysindfald bibeholdes i mødelokalerne, hvilket reducerer omkostninger til elektrisk belysning.

Et imponerende flot projekt i alle henseende, som SCANGLAS er stolte af at have været en del af.

*Kåret af NohrconKontakt info til leverandør


SCANGLAS A/S - Se profil


scanglas|scanglas.dk
+ 45 70 33 27 00Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas