« Tilbage
Glarmester Torben Snoer og søn Tobias

”Det er jo et faghåndværk, der er synligt i byggeriet”

Sidst revideret mar 2024
Glarmestre Snoer og Sønner A/S

I et stort portræt i Bygge- & Anlægsavisen fortæller Torben Snoer, at det netop var synligheden, der fangede ham ved glarmesterhåndværket.

Glas udgør stadig en meget væsentlig og synlig del af byggeriet med glasfacader og vinduespartier, og i interiørmiljøer med glasvægge, trapper, rækværk og endda gulve i glas. Også i forhold til energi, miljø, solafskærmning og indeklima spiller glasset en betydelig rolle, som forhåbentlig kan være med til at gøre det til et interessant erhverv for de nye generationer.


Det kan ofte være meget store glaspartier, der skal håndteres, som her ved udskiftning af rude på Sluseholmen.

Torben Snoer peger også på, at brugen af nye digitale værktøjer kan få flere unge til at kigge den vej. For eksempel tegner og visualiserer man nu løsninger i 3D, som så tages videre til produktion. Det digitale bruges hver dag i designfasen, og også til at kvalitetssikre.

Torben Snoer håber på, at det kan være med til at tiltrække flere lærlinge til glarmesterfaget, for det er der brug for. Ligesom det for flere glarmestre også er en udfordring, at der ikke er nogen til at overtage virksomheden. Det er dog ikke situationen hos Glarmestre Snoer og Sønner A/S, hvor sønnen Tobias er klar til at overtage en dag, og det er Torben Snoer rigtigt glad for.

I øvrigt har Snoer koncernen allerede i en lang årrække samlet kompetencer inden for glas, men også alu og træ, som gør, at der kan leveres mere komplekse og større opgaver, og at virksomheden er rustet til større efterspørgsel inden for renovering.

Læs hele portrættet af Torben Snoer i Bygge- & Anlægsavisen.Kontakt info til leverandør


Glarmestre Snoer & Sønner A/S - Se profil


snoer|snoer.dk
38 34 03 11Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas