« Tilbage
Forsatsvinduer i til kirker fra Alu Design

Alu Designs forsatsvindue til kirker og historiske bygninger

Sidst revideret mar 2022
Alu Design

En stor del af vore danske kirker og domkirker har allerede fået installeret forsatsvinduer fra Alu Design. Alle med mærkbare forbedringer på både varmeregningen, indeklimaet og støjniveauet til følge


Som en lang række historiske bygninger er også de danske kirker plaget af problemer med træk, kuldenedfald, et unødvendig stort varmeforbrug, udtørringsproblemer, kondensgener, støv og trafikstøj. Men bevaringsværdig arkitektur, og i særdeleshed kirker, er sårbare i relation til modernisering af vinduer. Alu Design har specialiseret sig i en isolerende forsatsløsning, der sikrer at lyset fortsat kan vælde ind i kirkerummet fra de enestående smukke vinduesnicher. En løsning der kan mærkes - ikke ses.


Alu Design har udviklet et forsatsvindue, med en smal profil, der er særdeles velegnet til indbygning i kirker og andre historiske bygninger. Forsatsvinduerne er nærmest usynlige og passer godt ind i den bevaringsværdige arkitektur.


Vor Frelsers Kirke

Et af de karakteristiske træk ved Vor Frelsers Kirkes arkitektur er de enestående smukke vinduesnicher, der sikrer, at lyset vælter ind i kirkerummet fra alle fire verdenshjørner. I forbindelse med kirkens nylige omfattende restaurering, er vinduesrammer og glas repareret og indersiden forsynet med forrammer af jern og forsatsvinduer fra Alu Design. Dette har reduceret trafikstøjen i kirkerummet. Kondensvandet, der før restaureringen løb ned af væggene og ødelagde murværket er yderligere reduceret grundet montering af isolerende forsatsvinduer fra Alu Design.


Se flere billeder fra Vor Frelser Kirke


Garnisonskirken

Efter monteringen af Alu Designs forsatsvinduer blev trafikstøjen dæmpet så meget, at der nu kan optages professionelle musikindspilninger på det nyrenoverede barokorgel i Garnisonskirken, uden forstyrrelser fra gadens støj. Men også problemer med kondens, kulde og træk blev afhjulpet. Forsatsvinduerne er nærmest usynlige og passer godt ind i den klassiske arkitektur. Ingen bemærker, at de smukke gamle vinduer nu er forsynet med forsatsvinduer.


”Det var helt markant for øret, at trafikstøjen fra Sankt Annæ Gade blev reduceret, efter vi fik forsatsvinduer. Vi havde desuden store kulde- og trækproblemer på grund af de meget store vinduespartier. Kuldenedfaldet var direkte ubehageligt om vinteren. Vi har fået en varmere kirke, hvor vi ikke behøver fyre så meget som tidligere”, forklarer kirketjeneren i Garnisonskirken.


Se flere billeder fra Garnisionskirken


Glostrup Kirke

Grundet utætte gamle vinduer, med kun et enkelt lag glas, døjede kirkegængere og kirkepersonale i Glostrup Kirke med kulde og træk i vinterhalvåret. Værst plaget var organisten, der udover at bruge mange timer i den kolde kirke, også havde vanskeligt ved at holde orglet stemt, grundet store temperaturforskelle. Forsatsvinduer fra Alu Design løste problemet i den smukke gotiske enhedskirke, hvor skib og kor er under samme tag. I dag glæder man sig over et behageligere indeklima, uden træk og kulde, og et orgel med rette klang.


Se flere billeder fra Glostrup KirkeKontakt info til leverandør


Alu Design A/S - Se profil


info|aludesign.dk
+45 3641 1466Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas