« Tilbage
Renovering gelænder DTU, Snoer Glas

Bæredygtigt værn i glas og træ til DTU

Sidst revideret jun 2020
Glarmestre Snoer og Sønner
Danmarks Tekniske Universitet, DTU i Lyngby valgte bæredygtigt ”genbrug” kombineret med ombygning i stedet for udsmid og erstatning.

Innovation er en del af DTU´s DNA. Universitetet er et arnested for nytænkning. Her er innovation en fast del af pensum. Viljen til at udvikle nye kreative og bæredygtige idéer var også central i ændringen af eksisterende limtræsgelændere i administrationsbygningen.

SnoerGlas har i tæt parløb med DTU projektleder og arkitekt Birgitte Lind Petersen afprøvet forskellige løsningsmodeller. F.eks. har gelænderet været forsøgt forhøjet med et stålgelænder. Klaus Lind Sørensen og Torben Snoer, direktører for henholdsvis SnoerTræ og SnoerGlas har været rådgivere på projektet, som blev udført for Intern A/S.



Specialløsning i glas og træ

Den endelige løsning blev at forhøje det eksisterende gelænder med 21 cm ved at montere nye 63 x 120 mm limtræsbjælker - flere steder i 18 meters længde, ovenpå det gamle ved hjælp af specialfremstillede stålankre. Afstand mellem betonbrystning og det gamle gelænder blev lukket med lamineret personsikkerhedsglas, fastholdt af klembeslag iskruet henholdsvis betonbrystning og underside af limtræsbjælke.



Opgaven på DTU er et godt eksempel på de specialopgaver som SnoerGlas og SnoerTræ kan løse i fællesskab. I tæt samarbejde med kunden og ved at krydse faglige kompetencer indenfor glas og træ, projekterer og leverer SNOER specialløsninger, tilpasset kundens specifikke behov.



Kontakt info til leverandør


Glarmestre Snoer & Sønner A/S - Se profil
Lærkevej 17
2400 København


38 34 03 11



Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev