« Tilbage
SMART GLAS installeret i en virksomhed

Sådan virker SMART GLAS

Sidst revideret jun 2023
SMART GLAS ApS

Mattering og gennemsigtighed i samme glas

Med SMART GLAS har man mulighed for at have matteret glas og klart glas i et og samme glas og styre det ved hjælp af en app, kontakt eller fjernbetjening.

Teknologien betragtes stadig som ny, men blev udviklet allerede i 2004. SMART GLAS, intelligent glas, omskifteligt glas og meget andet bliver glasset kaldt.

I Danmark har vi endnu kun set glasset anvendt få steder, sandsynligvis på grund af den forholdsvis høje pris. Den høje pris skyldes de mange arbejdsprocesser, der skal til for at producere et smart glas. Der skal overvåges støv i laboratoriet, temperatur, fugt, tekniske installationer, isætning af de forskellige komponenter og meget andet.

Priserne har vi forsøgt at ændre på og tilbyder Smart Glas til de bedste priser i Europa. Samtidig gør vi meget ud af at gøre det relaterbart og nemt for dig som kunde at få indsigt i hele processen bag.

Hvad består SMART GLAS af?

Et SMART GLAS er forskelligt fra gang til gang, da vi tilpasser vores løsninger til hver enkel kundes behov og tilbyder alle typer glas med smarte funktioner. En fast del af smart glas er dog altid polymer, flydende krystal, indiumtinoxid belagt polyethylenterephthalat film (ITO-pet film) og ethylenvinylacetat film (EVA film).

I naturlig tilstand ligger glassets indre flydende krystalpolymer uregelmæssigt. Det indfaldende lys spredes i polymeren, og glasset bliver uigennemsigtigt. Ved tilførsel af strøm organiseres krystalpolymeren fra uregelmæssig sammenhæng til regelmæssig sammenhæng, og det indfaldende lys kan nu passere igennem, og glasset er gennemsigtigt.
Tilstanden for SMART GLAS er integreret og koblet sammen med fjernstyrede elementer, som kan være app, kontakt eller fjernbetjening.

SMART GLAS strømforbrug

I Danmark har vi høje elpriser og går generelt meget op i miljøet. Derfor er strømforbruget til SMART GLAS et stort emne, da glasset skal bruge strøm for at være gennemsigtigt. Når strøm ikke er tilsluttet, vil SMART GLAS være matteret, så man ikke kan se igennem glasset. Når strøm tilsluttes, vil SMART GLAS være gennemsigtigt.

SMART GLAS skal være et bedre og smartere alternativ til fremtidens huse, og derfor har det været vigtigt for os at nedbringe forbruget af strøm og gøre glasset attraktivt.

Vores SMART GLAS bruger 6 watt pr. kvm/time. Hvis du for eksempel har en glasdør med højde 210 cm og bredde 90 cm, er glasarealet 1,89 kvm. Det vil sige, at en dør med SMART GLAS vil bruge 1,89 x 6 watt pr. time, hvilket er 11,34 watt pr. time, den er gennemsigtig. Når døren er matteret, bruger den ikke strøm.

Du kan selv beregne din pris ved at indtaste mål og vælge ønsker i SMART GLAS prisberegner - klik her.Kontakt info til leverandør


SMART GLAS - Se profil


info|smart-glas.dk
+45 53 61 14 19Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas