« Tilbage
Nyt indgangsparti Østerport station

To etagers specialfremstillet glaskonstruktion til Østerport II

Sidst revideret sep 2019
Glarmestre Snoer og Sønner

SnoerGlas trækker på tyske glasfaglige kompetencer til en specialfremstillet glaskonstruktion på Østerport Station. Per Aarsleff A/S står for totalrenoveringen, der følges på tæt hold af Slots- og Kulturstyrelsen.


Per Aarsleff A/S har valgt SnoerGlas til levering af en særlig glaskonstruktion på Østerport Station. Projektet Østerport II, der startede i 2017, blev indviet 19 september. Østerport Station er en fredet bygning, og renoveringen er derfor sket i tæt dialog med Slots- og Kulturstyrelsen.


Til den nye station har SnoerGlas specialfremstillet to indgangspartier i glas, en glasvæg i to etager, der går fra stueplan til stationens nye første sal. Inden udarbejdelsen af glasløsningen har der været udarbejdet flere mock ups i størrelsesforhold 1/1 på stationen. Udover indgangspartiet leverer SnoerGlas stålbæringer, fuldglasvægge og dørautomatikker til stationsbygningens lejemål samt udvendige indgangspartier. Sidstnævnte i samarbejde med Assa Abloy.Tyske glasfagtekniske kompetencer i spil

Det er fjerde generation i SnoerGlas, Tobias Snoer, der er projektleder på glasløsningen og har stået for opmåling og tegning af den specielle glaskonstruktion til den gamle station. Med sin tyske glasfagtekniske uddannelse, der ikke findes i Danmark, har han været godt rustet til opgaven. SnoerGlas trådte ind i projektet i maj måned, så den specielle glasløsning kunne stå klar, når den nye station åbner for offentligheden. Glasløsningen vender mod øst og vest og bliver dermed indgangen til selve metroen. Når metrostationen står færdig, vil ikke mindre end 50.000 mennesker derfor dagligt kunne nyde det nye indgangsparti, der forbinder gammelt med nyt.


Panoramaudsigt til marmorkirken

Østerport II giver mulighed for indkøb, gode caféer og restauranter i den nye bygning. Projektet indebærer en etage mere end den tidligere Østerport, der vil blive anvendt til kontorlandskab. I alt er projektet på 17.000 m2. inkl. butikker og 550 kontorpladser med panoramaudsigt til Marmorkirken, Kastellet og Østre Anlæg. Dertil kommer en privat gårdhave i 3. etages højde.Fakta om glasset3> Glassene i stueplan er 1010. 4 lamineret glas af 2 lag hærdet glas i 21,52 mm tykkelse Forhallernes glasvæggene i 1 sals højde og sidearkaderne samt begge indgangspartier består af lamineret glas af 2 lag hærdet glas i 17,4 mm tykkelse. Glassene er placeret i u-profiler på gulv og i top.
Kontakt info til leverandør


Glarmestre Snoer & Sønner A/S - Se profil


snoer|snoer.dk
38 34 03 11Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas