Glasfakta - maj 2023

Bæredygtighed tager fart

Byggebranchen er ansvarlig for 39 % af den årlige udledning af drivhusgasser på verdensplan.

Nedbringning af CO2-aftrykket inden for byggeri er et vigtigt emne for producenter indenfor glas-, vindues- og facadeindustrien, og man ser således forskellige tiltag og samarbejder, der går den bæredygtige vej.

Saint-Gobain Glass har med sin nye EPD fået bekræftet den miljømæssige ydeevne på det nye Oraé floatglass. Ifølge Saint-Gobain er det glasset med den laveste CO2-udledning på markedet.

Saint-Gobain Glass og Hydro Building Systems er gået sammen om at støtte byggebranchen i implementeringen af ​​bæredygtige facader med CO2-reduceret glas (Oraé floatglass) og med profiler fremstillet af op til 100 % genbrugsprofiler.
Læs mere her.

VELUX Group og Glaston, leverandør af glasbehandlingsteknologier og livscyklustjenester, går sammen om Step Change Base Camp 2023-arrangementet på Glass Performance Days 2023-konferencen (GPD Finland). Målet er at fremme bæredygtig innovation i glasindustrien og gøre opmærksom på globale miljøudfordringer.

Saint-Gobain’s ORAÉ® er glasset med laveste CO2-aftryk på kloden

Glasset blev lanceret i september sidste år - nu bekræftet som glasset med verdens laveste CO2-aftryk, hvilket sætter en ny standard på 6,64 kg CO2-ækv. /m².
Reduktionen på 42 % er opnået ved brug af en stor mængde genbrugsglas og det uden at gå på kompromis med kvalitet eller æstetik.

Brede glaspartier, populære som aldrig før

Efterspørgslen på brede glaspartier som hæveskydedøre og foldedøre er fortsat høj. For nogle producenter ligger salget af hæveskydedøre hele 30 pct. højere i år sammenlignet med sidste år.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri er ved at gentænke DGNB

Rådet for Bæredygtigt Byggeri (RFBB), det tidligere Green Building Council Danmark, er i gang med at gentænke bæredygtighedscertificeringen DGNB.

Arbejdet vil munde ud i en ny manual.

Ny branchevejledning: Arbejde på tage

Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg, BFA, har udgivet ny vejledning, som beskriver, hvordan man kan arbejde sikkert på tage. Vejledningen indeholder mange tegninger af konkrete løsninger og tekniske hjælpemidler.

VILLUM Window Collection holder åbent hele sommeren

I år har museet åbent hele sommeren, så du får rig mulighed for at opleve den japanske særudstilling "Windowology", som vises frem til den 15. august.

Dansk Arkitektur Centers store sommerudstilling "Copenhagen in Common"

I forbindelse med at UNESCO har tildelt København titlen som World Capital of Architecture, har DAC's sommerudstilling fået titlen "Copenhagen in Common". Udstillingen kan ses frem til 22. oktober.

De seneste artikler fra vores leverandører


De seneste artikler fra Glasfakta

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her