Pilkington Floatglas AB
SE-301 80 Halmstad
Mail: info|pilkington.se

Pilkington Floatglas AB

Vi er en af verdens største producenter af plan- of sikkerhedsglas till bygge- og bilindustrien. Virksomheden blev grundlagt i England 1826. Det var Sir Alastair Pilkington som opfandt og udviklede floatglasprocessen i halvtredserne og dette revolutionerede fremstillingen af planglas og forbedrede produktkvaliteten betydeligt. NSG blev grundlagt i 1918 og erhvervede den førende britiske glasproducent Pilkington plc i juni 2006.


NSG Group investerer mange millioner kroner i forskning, udvikling og kvalitetssikring for fortsat at kunne lede udviklingen af planglasprodukter. I byggeindustrien fokuseres på at udvikle og forædle produkter som gør vor tilværelse mere komfortabel og sikker, og bidrager til en bedre totaløkonomi.


NSG-koncernens mission er at være den globale leder inden for innovative glas- og glasglasløsninger med høj ydeevne, der bidrager til energibesparelse og -produktion, og arbejder sikkert og etisk.


Pilkington Floatglas AB i Halmstad, Sverige, har siden 1976 forsynet det nordiske marked med planglas.


Salg af bygningsglas, kundeservice og teknisk rådgivning til vores danske marked sker via Sverige. Glasset leveres direkte fra vores floatværk i Tyskland.


De seneste innovationer af solafskærmende glas er Pilkington Suncool™ Dynamic og Pilkington Suncool™ Q 60/25. Pilkington Suncool™ Dynamic er et lamineret sikkerhedsglas med termokrome egenskaber, som tilpasser sig automatisk efter solvarmen, som varierer i løbet af dagen og de forskellige årstider. Pilkington Suncool™ Q 60/25 er et neutralt solafskærmende glas med overlegne værdier, høj farvestabilitet, lav refleksion og førsteklasses selektivitet.


Pilkington SaniTise™, der blev lanceret i november 2020, tilhører den nye familie Sundhed og hygiejne. Glasset er belagt med en transparent fotokatalytisk belægning, der har antimikrobielle egenskaber og virker aktivt mod indhyllede vira, når den udsættes for UV-stråling.


Eksempler på nye, moderne og bæredygtige spejle er Pilkington MirroView™ , med en højreflekterende spejlbelægning, der er ideelt til at skjule videoskærme eller digitale displays når de er slukkede. Når skærmen er tændt, vises billedet tydeligt gennem glasset. Produkterne i serien er også brugbare i fingertouchapplikationer. Pilkington Mirropane™ Chrome er et meget alsidigt krombaseret spejl, som kan anvendes i en mængde interiør og dekorative tilpasninger i baderum, hotel lobbyer, fitness men også som facadepaneler eller i tekniske løsninger, som kommercielle køleanlæg og belysningssystemer. Belægningen er meget modstandsdygtig mod både fugt og korrosion.