Glasfakta - april 2023

Vindues Industrien bliver en del af Dansk Industri

På den årlige Vinduesdagen vedtog Vinduesindustriens medlemmer enstemmigt, at Vindues Industrien i fremtiden skal være en forening i DI-familien.

Et stort velkommen til Optilite

Optilite producerer og leverer ovenlys til alle typer bygninger, og gerne komplekse løsninger med forskellige tagkonstruktioner.

Optilite har egen montageafdeling med specialuddannede montører og kan hjælpe med alt fra ide til opmåling og udførelse.

Ovenlysvinduerne kan også leveres som byggesæt til egen montage, sammen med udførlige tegninger og montagevejledninger.

Triplan flytter hovedkontor og produktion til Business Park Ringsted

Triplan, der producerer glasvægssystemer og leverer komponenter til byggesystemer, forventer at kunne indvie de nye bygninger i 2025.

70% CO2 reduktion ved at anvende brint

Saint-Gobain har, under et forsknings- og udviklingsforsøg på Herzogenrath-anlægget i Tyskland, udført en testproduktion af fladt glas, hvor der er anvendt mere end 30% brint.
Man regner med, at fremstilling af fladt glas med en betydelig andel af brint vil reducere direkte CO2-udledninger med op til 70%.

Holmegaard Værk med ny udstilling af Per Steen Hebsgaard

Fredag den 14. april indviede Holmegaard Værk en helt ny samling af 134 værker, der er blevet til i samarbejde mellem glasmester Per Steen Hebsgaard, og anerkendte kunstnere fra ind- og udland.

I samme anledning kunne Per Steen Hebsgaard fejre 60 års jubilæum og 75 års fødselsdag.

EU har vedtaget sin holdning til EPBD

Den 14. marts 2023 vedtog Europa-Parlamentet sin holdning til direktivet om bygningers energimæssige ydeevne (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD), et positivt skridt i retning af at sikre en retfærdig energiomstilling.

Dugfriske SBi-anvisninger om fugt i byggeriet

Der er udgivet tre nye anvisninger om fugt i byggeri:
Fugt - Teori, beregning og undersøgelse
Fugt - Projektering og udførelse
Fugt - Bygningsdele.
De nye anvisninger er dels en opdatering af viden, dels en væsentlig udvidelse, hvor især spørgsmål vedrørende projektering og udførelse behandles i en SBi-anvisning for første gang.

De seneste artikler fra vores leverandører

De seneste artikler fra Glasfakta

Planlagte messer og events

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her