« Tilbage

Mere præcise Psi-værdier giver bedre Uw-værdier

Sidst revideret okt 2019
SWISSPACER

Varemærkeprofiler og -termoglas er nu integreret i Caluwin


Ruder og rammeprofiler har afgørende betydning for vindueskonstruktioners ydeevne. Det gælder både energieffektiviteten og risikoen for dannelse af kondensvand i rudekanten. Her kan planlæggerne gøre meget rigtigt – og meget forkert. De mange produkter, som findes på markedet, gør det svært at vælge.


Softwareværktøjet Caluwin fra SWISSPACER og Sommer Informatik er en stor hjælp for vinduesproducenter, arkitekter, energirådgivere og bygningsbiologer. Med dette værktøj kan de beregne og sammenligne vindueskonstruktioners Uw-værdier, kondensvandsproblemer og energibesparelser. Nu kommer der en ny version på markedet, der gør denne proces endnu mere enkel og sikker at planlægge med.


Hvor der før kun lå repræsentative rammeprofiler i Caluwin, kan man nu bruge helt konkrete markedsprodukter til beregningen. Det giver mange fordele, vindueskonstruktioner kan nu beregnes hurtigere og frem for alt mere nøjagtigt, fordi pålidelige data fra mange producenter er til rådighed. Psi-værdierne for de nye, integrerede profilsystemer kombineret med termoglassene og afstandsholderne er beregnet individuelt af ingeniørkontoret Bauwerk. Resultaterne er mere nøjagtige og frem for alt bedre end de repræsentative Psi-værdier fra BF-databladene og giver lavere Uw-værdier. Indtil videre er profilsystemer fra systemleverandørerene; aluplast, Gealan, Hueck, Profine og Salamander blevet integreret, og der kommer snart flere.


Ud over mærkeprofilerne er produkterne fra termoglasproducenterne Saint-Gobain, AGC INTERPANE og Guardian også en del af den nye Caluwin-version, inklusive mærkenavn og nøjagtige tekniske produktinformationer.


Caluwin-brugerne kan helt specifikt vælge komponenter i det indlæste katalog og dermed på en sikker måde beregne og optimere vinduets energimæssige ydeevne. Der arbejdes i øjeblikket på at integrere produkter fra andre termoglasproducenter.


Vinduesproducenter, vinduesforhandlere samt profil- og termoglasproducenter kan med Caluwin give deres kunder en optimal rådgivning og informationer til beslutningsgrundlaget. Der er integreret kundespecifikke profiler og termoglas i Caluwin og tilpasser logoer og corporate design kan tilpasses, så man kan få sin helt individuelle udgave.


For første gang er det nu muligt i Caluwin at hente nøjagtigt beregnede Psi-værdier og fRSi -værdier (temperaturfaktor) for alle kombinationer af rammeprofiler, termoglas og afstandsholdere. Med få museklik er den helt nøjagtige Uw-værdi beregnet, og man kan med det samme se, om der er risiko for kondensvand og skimmelsvamp. Det sker i overensstemmelse med standarden EN ISO 10077-1 og kommer meget tæt på en kompleks, bygningsfysisk beregning med ”finite element-software". Caluwin er dermed også et rigtig godt værktøj til den forudgående planlægning og rådgivning. Som alternativ til de allerede indlæste komponentværdier kan dataene fortsat også defineres separat og indtastes manuelt.


Energibesparelsesberegneren sammenligner forskellige vindueskonfigurationers effektivitet i varmt og koldt klima. F.eks. viser beregneren det specifikke behov for varmeenergi eller køleenergi og forskellene i forbindelse med energiudgifter og CO2-emission. Caluwin fastlægger desuden de forskellige energi-ratings i forskellige lande og beregner efter behov effektivitetsklasser for passivhus-vinduer i overensstemmelse med retningslinjerne fra passivhus-instituttet i Darmstadt.


Caluwin findes på caluwin.com og som app til iOS- og Android-enheder i de forskellige app-stores. Caluwin er et produkt fra SWISSPACER, som er implementeret af Sommer Informatik GmbH med teknisk hjælp fra BAUWERK-ingeniørkontoret for bygningsfysik. Beregningskernen i Caluwin er certificeret af ift Rosenheim.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas