« Tilbage

Sikringskataloget fra Forsikring & Pension

Sidst revideret jun 2021
Glasfakta
Sikringskataloget er et vigtigt hjælpeværktøj for forsikringsselskaber og alle, der projekterer, udfører eller benytter mekanisk sikring, det gælder forsikringsmedarbejdere, rådgivere indenfor sikring og byggeri, installatører og professionelle brugere af sikring, primært erhvervsvirksomheder. Desuden benyttes Sikringskataloget til uddannelse indenfor området indbrudssikring.

Læs om: Sikringsglas - Forsikringskrav

Sikringskataloget har fokus på den mekaniske sikring som låse, beslag, gitre, værdiopbevaringsenheder og andre mekaniske sikringsenheder. Definitioner, fastgørelsesprincipper og betragtninger om de fysiske rammers indbrudsmodstand er indhold i Sikringskataloget.

Se Sikringkataloget her.

Sikringsniveauer

Den mekaniske sikring forhindrer, forsinker og hæmmer indbrud. Det er med baggrund i denne helhedsbetragtning, at de vejledende minimumskrav til sikring og overvågning, kaldet sikringsniveauerne, er udarbejdet.
Sikringsniveauerne angiver tre metoder til at anskue sikring på; skal, celle og objekt.


Sikringsniveauet bestemmes efter varearten og værdikoncentration heraf, som det ses i varegruppeskemaet.

Kapitel 9: Sikringsglas

Kapitel 9 handler om sikringsglas, i de situationer, hvor der skal ske udskiftning af glas i eksisterende vinduer og døre.
Sikringsglas anvendes til sikring af bygningsskallen, og skal betragtes som et alternativ til anvendelse af sikringsgitre. Forsikringsselskaberne stiller krav til gennembrydningstiden af glas fra sikringsniveau 40.

Glas med indbrudshæmmende egenskaber benævnes sikringsglas

Sikringsglas klassificeres bl.a. i en sikringsklasse mod indbrud. Når der stilles krav til sikringsniiveau og sikringsklasse, kræves der altid lamineret glas. Dog kan de enkelte glas i det laminerede glas, i enkelte tilfælde være hærdet. Hærdet glas alene er ikke en tilstrækkelig sikring mod indbrud.

Læs om: Sikringsglas

Korrekt valg af glas, øvrige materialer og rigtige konstruktionsprincipper er sammen med korrekt montering, en forudsætning for at opnå en tilfredsstillende funktion af sikringsglas.
I kapitel 9, afsnit 80 er kravene til nye indbrudssikre vinduer med sikringsglas omtalt.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev