« Tilbage

En solrig udsigt med SWISSPACER og ECLAZ® fra Saint-Gobain

Sidst revideret jan 2020
SWISSPACER

God dagslysindgang og maksimal varmeeffektivitet

Naturligt lys spiller en vigtig rolle for vores velvære, sundhed og effektivitet. For at give rum masser af naturligt lys er bygninger ofte designet med store glasoverflader. Men det er netop her, at der er risiko for betydeligt varmetab. Isolerende ruder hjælper, men det blokerer også en stor andel af værdifuldt naturligt lys ude. I bygninger med mindre vinduesdimensioner kan dette have en betydelig effekt. Som et resultat er bygningen godt isoleret, men der kræves mere kunstigt lys, da mindre dagslys kan komme ind i bygningen.


Imponerende resultater med hensyn til varmeisolering, solenergiudnyttelse og dagslysudnyttelse kan opnås gennem en kombination af produkterne ECLAZ® fra Saint-Gobain Building Glass og varm-kant afstandsprofilet SWISSPACER Ultimate.


Læs: Varmkant, 8 procent mindre varmetab.


En kraftfuld kombination

ECLAZ® er en helt ny generation af Low e-coating, takket være en nyudviklet belægningsteknologi, der bruger Exclusive Laser-behandling, kombinerer ECLAZ® de bedste varmeisoleringsegenskaber med enestående dagslysindgang og betydelige gratis solenergiudnyttelse. CLIMATOP ECLAZ® er en 3-lag varmeisolerende ruder, der er specielt velegnet til brug i kolde klimaer. I tempererede regioner er brugen af 2-lag versionen CLIMAPLUS ECLAZ®, som også scorer højt takket være dens fremragende varmeisolering og lystransmittans værdier, ofte tilstrækkelig.


Varme-kant afstandsprofilet SWISSPACER Ultimate eliminerer kuldebroer på kanten af glasset effektivt og sikrer fremragende Psi- og UW-værdier. Det er et af de mest effektive afstandsprofiler på markedet. I kombination med ECLAZ® low e-belægning åbner dette døren til termisk effektivitet, naturlig dagslysindgang og solenergiudnyttelse.


En sammenligning ved brug af standardvinduesmål (1,23 m x 1,48 m) viser at hvis man i et PVC-vindue (rammebredde 117 mm) med 2-lag glas og Standard-Low-E-coating og et aluminiumsafstandsprofil udskifter ruden til ECLAZ® termorude og SWISSPACER Ultimate, reduceres Psi-værdien med mere end 50 procent, og UW-værdien falder med op til 10 procent. Den samlede energitransmission af den isolerende termorude er på 71 procent og muliggør en stigning på 11% i 2-lag ruder (op til 20% i 3-lag ruder) på gratis solenergi.Bedre energivurderinger for eksportmarkeder

I lande som Danmark, der har klart reguleret vinduesenergiklassificering, giver brugen af ECLAZ® og varmkant fra SWISSPACER i energivinduer ofte et spring på et til to niveauer i energiklasser.Vinduesproducenter, der optimerer deres produkter på denne måde, har en stærk konkurrencefordel - især når eksportmarkederne kræver verificerbare værdier.


Caluwin

Softwareværktøjet Caluwin tilbyder et pålideligt beregningsgrundlag for dette. CALUWIN er tilgængelig online på www.caluwin.com og som en app til iOS- og Android-enheder fra de respektive App Stores. Det blev udviklet af SWISSPACER og implementeret af Sommer Informatik GmbH med teknisk support fra ingeniørfirmaet BAUWERK. Beregningsmotoren i Caluwin er certificeret af ift Rosenheim, og beregningerne er testet og bekræftet af forskellige internationale foreninger.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas