« Tilbage

Renovér vinduerne og skån miljøet

Sidst revideret mar 2019
Glasfakta
Bygninger kan være omfattet af fredningskrav, der betyder at vinduerne ikke må udskiftes, og man derfor må vælge en løsning med forsatsruder.

Der kan dog også være andre årsager til, at man ønsker at bevare de originale vinduer. Det kan være hensynet til æstetikken omkring hele bygningens arkitektoniske udtryk, og det kan være omtanke for miljøet.

Gamle bygninger mister ofte noget af deres egenart når de oprindelige vinduer udskiftes med nye termoruder. Vinduestype og byggestil hænger sammen.

Man opretholder bedst denne samhørighed ved at renovere de originale vinduer og kombinere dem med moderne forsatsvinduer.

Renovér vinduerne og skån miljøet

Når man renoverer vinduer spares der penge både på kort og på lang sigt. Med en renovering forlænger man vinduers levetid med mange år. En renovering udført af en professionel leverandør får ofte den følge, at de gamle vinduer kan holde længere end mange nye. Renovering af vinduer med forsatsløsning er med til at værne om miljøet på flere områder, man undgår et unødvendigt ressourcespild. Man sparer både på varmen og på ressourcerne.

Gamle vinduer holder typisk mere end 200 år

Med den rigtige vedligeholdelse holder gamle vinduer normalt uden problemer mellem 150 og 250 år. Vinduer, der er mere end 50 år gamle, er typisk lavet af hårdt kernetræ fra langsomt voksende nordskandinaviske træer. Kvaliteten af de eksisterende vinduer kan være så god, at det vil være ressourcespild af udskifte dem.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev