« Tilbage
SWISSPACER Enfamiliehus

En vidtrækkende udsigt i enfamiliehus i Sydtyrol

Sidst revideret aug 2020
SWISSPACER

Vinduespartier fra gulv til loft med skydedøre skaber en uforstyrret udsigt i et enfamiliehus i Sydtyrol. For ikke at gå på kompromis med termisk beskyttelse blev de energibesparende vinduesenheder fremstillet med SWISSPACER varmkant afstandsprofiler.


Når man får chancen for at bygge på en sydvendt grund i Sydtyrol's Eisacktal-dal med vidtrækkende udsigt over middelaldercentret i Brixen, er store vinduesåbninger med en unik udsigt et absolut must. Imidlertid skal der tages højde for betydeligt solindfald i det solrige Sydtyrol, da dette kan føre til overophedning af de indvendige rum, især om sommeren. Mens enheder, der ofte bruges til at yde beskyttelse mod solen, hvad enten det er indvendigt eller udvendigt, ville opnå den ønskede afskærmning om sommeren, ville de også blokere for udsigten.


De store vinduespartier og skydedøre sikrer et godt udsyn over dalen.


I dette moderne enfamiliehus i udkanten af Brixen brugte arkitekterne derfor et arkitektonisk trick til at beskytte de store vinduesområder mod for meget tilfældigt sollys om sommeren. De to etager i den organisk formede bygning er kronet af buede tagplader, der hænger langt ud over bygningskanten og understøtter en stor balkon såvel som det flade tag. De snehvide tagplader danner en spændende kontrast til den antracitfarvede træbeklædning af hovedstrukturen. En oval åbning i tagpladen er stor nok til at lade lys passere igennem til balkonen nedenfor og er placeret således, at den stadig giver den nødvendige skygge.


Den ovale åbning i taget giver lys, men er placeret, så den også giver skygge.


De faste vindueselementer og skydedøre er med til at sikre den ønskede vidtrækkende udsigt over dalen på alle årstider og passer med deres smalle antracitfarvede aluminiumsprofiler diskret ind i den mørke træfacade. FIN-Slide-skydedøre og FIN-Project-vinduer blev integreret i FIN-Vista-vinduessystemet fra den sydtyrolske vinduesproducent Finstral. Det modulære system leveres med mange materialekombinationer og tilbyder forskellige designmuligheder til integration af forskellige åbningstyper. Version med glas, der dækker ydersiden af rammen, garanterer maksimal gennemtrængning af lys. Plastkernen sikrer de bedste varmeisoleringsværdier.


Maksimal lysindfald og de højeste krav til termisk isolering gør SWISSPACER varmkant afstandsprofiler til det rigtige valg.


Maksimal lysindfald og de højeste krav til varmeisolering er den grundlæggende årsag til, at vinduesdesignere på Finstral bruger SWISSPACER varme kanter i mellemrum i deres energibesparende vinduer. De små komponenter yder et stort bidrag til at reducere termiske tab i ruderne og forbedrer bygningernes energieffektivitet. Med deres ekstremt lave lambda-værdier sikrer de, afhængigt af rammemateriale og ruder, minimal transmission af varme ved kanten af det isolerende glas og en lav Uw-værdi i både vinduer og facader.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas