« Tilbage

Moderne tilbygning med Sky-Frame panorama skydedøre

Sidst revideret jun 2022
Redtz Glas & Facade A/S

Bygningsglas i dialog med dristig formgivning kan føre til forbløffende resultater. Det findes der et fint eksempel på i Holte nord for København. Her opleves en stemning som i en sci-fi movie.

De fleste mener nok at vide, hvordan en bygning ser ud. Bevares, der er mange varianter, men fælles for bygninger er, at de har en klar og retlinet geometri og, at hjørner normalt er vinkelrette. - På de fleste, altså.

Undtagelsen, der bekræfter den regel, ligger nord for København: En villa-tilbygning på ikke mindre end 750 kvm.

Villa-Kirk_3_600x400

Her er hjørner rundede, ruder krummer, trappeværn slynges a la hårnål, og det hele projekt fremstår kontant eksekveret som en sitrende fremtidsvision med en duft af sci-fi, men også med den humor og varme i stemmeføringen, som kan mildne modernismens kølige stringens.

Villa-Kirk_2_600x400

Det dristige projekt har en planløsning over tre etager, forbundet med skulpturelt formgivne trapper. Et ekspressivt potentiale forløses ved hjælp af insitu-støbte organiske former i beton og stål, som udgør de bærende konstruktioner. De bærende stålsøjler er få og slanke i et imponerende ingeniørprojekt, der er forudsætningen for bygningsglassets stjerneparti i slanke profilløsninger fra schweiziske Sky-Frame. Sky-Frame udviser en stejl vækstkurve i den danske byggebranche, kyndigt markedsført af Odense-glarmesteren Redtz Glas & Facade A/S.


Med de organiske glasbuers cirkelslag som sigtelinjer opleves glassets refleksioner og stoflighed som en rammefortælling, der prioriterer oplevelsen i flere lag: Sollysets spil i det svungne glas, transparensens energi og de ekstraordinære dimensioner i rummene indenfor. Som for resten hurtigt kan blive til ude, da glaspartierne - i fire meters højde – er oplukkelige ved hjælp af 230V elektromotorer!

Det hører med til denne saga fra vor egen tid, at udvidelsen af villaen, som dette spektakulære projekt repræsenterer, tjener som et hedonistisk paradis og fra den danske forstads skovbryn ville score højt på en international hitliste over dollarmilliardærers penthouse-suiter på Manhattan.


Her er 300 kvm fitness-gym i luksusklasse med tilhørende sauna, 150 kvm. ’mancave’, som er den maskline legeplads, en privat biograf, et topdesignet, ditto udstyret barområde og ikke mindst et par hundrede kvm. udstillingsareal i to etager med elevator (!) til bygherrens samling af classic cars (Ferrari, Maserati, Pagani, MacLaren, Lotus).


Igennem hele den hæsblæsende antologi er det bygningens glasløsninger, som leverer intensitet, variation og kontinuitet ved hjælp af transparens, javel, men også – og det er den unikke pointe – med stoflig taktilitet og max tryk på lækkerhedsfaktoren.

Tilmed kan det hele naturligvis styres fra bygherrens smartphone!Tekst: Poul Sabroe 

Foto: COAST, Rasmus HjortshøjKontakt info til leverandør


REDTZ Glas & Facade - Se profil


info|redtz.dk
+45 6614 7-9-13Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas