« Tilbage
Hostrups Have på Frederiksberg set fra oven

5.200 specialvinduer og -døre til Hostrups Have på Frederiksberg

Sidst revideret feb 2024
KRONE Vinduer A/S

Ejendomsselskabet Heimstaden Danmark investerer et trecifret millionbeløb i at renovere en af Frederiksbergs mest ikoniske ejendomme. I samarbejde med Krone Vinduer får de over 700 lejemål i Hostrups Have nu nye energivinduer i et design, der minder om de oprindelige vinduer fra 1930’erne.

På vinduesfabrikken i Harken ved Hjørring har Krone Vinduer taget hul på produktionen af sin største ordre til dato. I løbet af februar sendes den første af seks etaper med specialdesignede vinduer og døre afsted mod Frederiksberg, hvor ejendomsselskabet Heimstaden Danmark er i gang med at renovere Hostrups Have med 680 lejligheder og 40 erhvervslejemål.Hos Krone Vinduer er produktionen af omkring 5.200 vindues- og dørelementer til Hostrups Have i fuld gang. Den grønne farve, der ses her, er valgt til vinduerne mod gården, mens vinduerne mod gaden holdes i mahognirød.


For Krone Vinduer er det en ordre på omkring 5.200 vindues- og dørelementer, der samlet løber op i mere end 30 mio. kroner. I Hostrups Have skal de nuværende trævinduer fra 1970’erne udskiftes med moderne træ-alu energivinduer, der er specialdesignet til den ikoniske Frederiksberg-ejendom. Vinduernes slanke alu-profil er udviklet i tæt samarbejde med bygherren Heimstaden Danmark og dennes totalrådgiver, arkitektfirmaet H+TNT, samt Stadsarkitekten i Frederiksberg Kommune.


- Hostrups Have er et af den slags projekter, vi elsker at være en del af, fordi der er så høje krav til både funktion og æstetik. Vi får mulighed til at bringe alle vores kompetencer i spil på udviklingssiden, mens vi samtidig skal køre en meget stor volumen igennem vores produktion. Det er et projekt, der tapper rigtig godt ind i vores strategi om at designe vinduesløsninger, som er tilpasset det konkrete byggeri, siger projektdirektør Christian Olesen fra Krone Vinduer.


I en prøvelejlighed i Hostrups Have er de nye træ/alu-vinduer monteret. I løbet af kort tid tager håndværkerne hul på første etape af udskiftningen.


Et meget komplekst projekt

Hostrups Have er tegnet af arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen og opført 1935-36 i hjertet af Frederiksberg. Heimstaden Danmark overtog ejendommen i 2017 og investerer nu et trecifret millionbeløb i at give Hostrups Have et kæmpe løft med udskiftning af tage og vinduer. Et af ønskerne var at få vedligeholdelsesfrie vinduer i et design, der ligner de oprindelige fra 1930’erne. Da ejendommen er bevaringsværdig, ville det kræve et usædvanligt smalt alu-profil, som meget få vinduesproducenter i Danmark kan levere. En af dem er Krone Vinduer, som efter en længere dialog med Heimstaden Danmark, H+TNT og Stadsarkitekten fandt frem til en løsning, der kunne opfylde alle ønsker og krav.

- Det er et meget komplekst projekt på grund af de høje arkitektoniske krav, men Krone Vinduer har været enormt løsningsorienterede for at få det til at lykkes. Det er fagligt dygtige folk, som er helt tæt på processen, og som hele tiden formår at skitsere en alternativ løsning. De ved, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre. Den viden og rådgivning er uvurderlig for os i et projekt som dette, siger arkitekt og projekteringsleder Kaja Moe fra H+TNT.

Foruden et visuelt løft og bedre isolering kan beboerne i Hostrups Have se frem til markant mere dagslys i deres boliger. De nuværende trævinduer har karme i tre niveauer med en samlet bredde på 120 mm. Denne bredde vil med de nye vinduer blive reduceret markant. Tilsvarende gælder for hjørnevinduerne, hvor en specialløsning gør, at bredden også her reduceres væsentligt. Det er især indefra, at hjørneposten opleves som ’usynlig’.

Selve renoveringsarbejdet udføres af Byens Tag & Facade og forventes afsluttet i foråret 2027. 

Foto i toppen af artiklen viser Hostrups Have på Frederiksberg set fra oven. Kontakt info til leverandør


KRONE Vinduer A/S - Se profil


info|krone.as
+ 45 9624 2860Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas