« Tilbage
Element til naturlig ventilation, monteres i ruden

Innovativt system til naturlig ventilation fra SWISSPACER og Ublo

Sidst revideret nov 2022
SWISSPACER

Det nye Ublo-system tilbyder et helt unikt koncept til naturlig ventilation af kontor- og erhvervslokaler, men også til boliger. Det runde ventilationsmodul er integreret direkte i vinduets eller facadens isolerende glas og sikrer en effektiv luftcirkulation. Systemet giver også flere fordele i forhold til luftkvalitetskontrol og komfort. SWISSPACERs integrerede varmkant afstandsprofiler bidrager til den høje energieffektivitet i det nye system, der er udviklet i Fjernøsten og nu også er tilgængelig i Europa.

Altid frisk luft indenfor – uden at skulle åbne vinduer eller døre: Det er tanken bag Ublo-ventilationsvinduet, der er udviklet af designerne Robert-Jan van Santen og Naree Kim. Løsningen, der oprindeligt blev udviklet i Hong Kong og Sydkorea, består af et rundt polycarbonatmodul med en åbning på 150 millimeter. Elementet installeres i det ønskede antal direkte i isoleringsglasset med enkelt-, dobbelt- eller tredobbelt glas, der er udstyret med tilsvarende "huller". Afhængigt af kravene kan ventilationsmodulerne installeres enten i den øverste eller nederste del af ruden for at sikre optimeret luftopdrift og cirkulation i rummet. Det cirkulære system sikrer således optimal luftkvalitet på en meget enkel måde.


Det runde ventilationsmodul er integreret direkte i vinduets eller facadens isolerende glas og sikrer effektiv luftcirkulation til enhver tid. Copyright: Ublo

Især i rum, hvor vinduer ikke kan åbnes – for eksempel i højhuse – har det innovative koncept allerede vist sig at være en succes. Dette viser også en anden fordel: På grund af den lille størrelse af hver Ublo-åbning kan potentielle farer for fald undgås, og brugerne kan komfortabelt ventilere rum også på øverste etager. Samtidig minimerer systemet risikoen for indbrud, især på de nederste etager.


På grund af den lille størrelse af hver Ublo-åbning kan potentielle farer for fald undgås, og brugerne kan komfortabelt ventilere rum også på øverste etager. Copyright: Ublo

Nye muligheder med hensyn til æstetik og designfrihed

Det innovative Ublo-system tilbyder også nye perspektiver med hensyn til æstetik. Set udefra udtrykker den unikke geometri kreativitet og finesse og giver dermed planlæggere og arkitekter nye designmuligheder. En anden fordel er den runde dækplade, som kan gøres gennemsigtig eller i forskellige materialer – for eksempel træ, metal eller kork. Det er også muligt at integrere dekorative elementer, digitale printdesign eller yderligere funktioner såsom en Bluetooth-højttaler eller et belysningselement.
Det innovative Ublo-system tilbyder også nye perspektiver med hensyn til æstetik. Copyright: Ublo

Energieffektiv konstruktion med SWISSPACER afstandslister

Sidst, men ikke mindst, yder Ublo-ventilationsvinduet et afgørende bidrag til at optimere energieffektiviteten i bygninger med sin enkle konstruktion uden klassisk vinduesramme og kompleks monteringsteknologi. SWISSPACER's meget energieffektive varmekantafstandslister spiller også en vigtig rolle her.

I søgningen efter en højtydende løsning til varmkanten blev SWISSPACER Ultimate valgt som den mest velegnede. Monteret i kantforseglingen af det runde isolerende glas sikrer afstandslisten, der let kan bøjes, en forbedret energimæssig ydeevne for den samlede konstruktion. På alle måder et fordelagtigt valg.


I jagten på en højtydende løsning til den varme kant blev SWISSPACER Ultimate bekræftet som et passende produkt. Copyright: Ublo

Stort potentiale for vinduesindustrien i Europa

Ublo-konceptet er mere relevant end nogensinde, især med den nuværende COVID-19 pandemi og den tilhørende efterspørgsel efter effektive koncepter til naturlig ventilation af boliger og arbejdspladser.

"Vi ser både nu og i fremtiden et stort potentiale for vores ventilationssystem og er allerede i forhandlinger med forskellige partnere fra glasindustrien," forklarer Naree KIM, administrerende direktør for Ublo. Overholdelse af EN 1279 er obligatorisk, og trækspændingen i kantforseglingen skal kontrolleres for hver applikation, hvor glas udsættes for intens solstråling.

Se mere på ublo-window.comKontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas