« Tilbage
Glaseksperten Flag

Glaseksperten samler branchen og sætter fokus på fremtidens byggeri

Sidst revideret apr 2024
Glaseksperten

Aktører i glasbranchen bør lære af hinanden for at tackle de fælles udfordringer og muligheder, der venter i de kommende år. Derfor inviterede Glaseksperten aktører i branchen til et stort arrangement på virksomhedens fabrik. Omdrejningspunktet var især bæredygtighed i byggeriet.

Glasbranchen mangler et fælles forum, hvor aktørerne kan drøfte aktuelle problemstillinger, lære af hinanden og styrke deres netværk. Det mener Glaseksperten, der er en af Nordeuropas største producenter af glas til bygningsformål. Derfor samlede Glaseksperten en række repræsentanter fra branchen til arrangementet Glas360 i Hjørring den 11. april.


CEO Jess Gregersen fra Glaseksperten

- Før arrangementet var vores mantra, at deltagerne skulle være klogere, når de tog hjem, end da de kom, og det synes jeg lykkedes ganske godt. Vi havde inviteret repræsentanter fra virksomheder i hele værdikæden, fordi vi har nogle fælles udfordringer og muligheder. Hvorfor ikke blive klogere sammen i stedet for at sidde alene med problemstillingerne? Vi satte især fokus på bæredygtighed i fremtidens byggeri. Det er et emne, som alle taler om og meget gerne vil arbejde med, men mange er i tvivl om, hvordan de skal gribe det an. Digitalisering var også på dagsordenen, siger CEO Jess Gregersen fra Glaseksperten.

Glaseksperten havde inviteret fire foredragsholdere, der kastede lys over emner, som optager sindene i glasbranchen:

Hvor de tre første oplæg handlede om konkrete emner inden for byggeriet, satte Svend Brinkmann fokus på, hvordan virksomheder i fremtiden kan skabe gode rammer for medarbejderne.


- Det var meget lærerigt at høre de fire oplæg. Det var fx en øjenåbner for mange at høre om Velux´ ambitiøse målsætninger inden for bæredygtighed, for det er en virksomhed, som driver den grønne dagsorden, der allerede har enormt stor betydning i vores branche, siger Jess Gregersen.

Flere leverandører viste nogle af de produkter, de har udviklet for at bidrage til øget bæredygtighed inden for byggeriet. Der var ikke tale om en messe, for formålet var først og fremmest at drøfte fremtidens produkter, og hvordan glasbranchen kan gøre en forskel. For eksempel fortalte MicroShade om en ny type solafskærmning, som nedbringer CO2-aftrykket markant, mens virksomheder – blandt andre Euroglas og Eastman – viste hvordan de er i stand til at sætte grønne aftryk på bygninger med deres løsninger. Det handlede primært om at styrke forbindelser, opbygge relationer og sætte fokus på innovative løsninger.Stort udbytte af dagen

Virksomheden DEKO deltog med tre ansatte i Glas360, og de var meget tilfredse med udbyttet af dagen.

- Det var et rigtig interessant arrangement, fordi vi både fik mulighed for at se Glasekspertens produktionsanlæg og høre inspirerende oplæg fra eksperter, der brænder for emner, der er relevante for vores branche. Det var for eksempel spændende at høre en profil som Lene Espersen fortælle om sit arbejde med bæredygtighed, og vi fik et nyt perspektiv på alle de emner, der blev talt om. Vi fik også mulighed for at møde nogle af vores konkurrenter i branchen og tale med dem om ting, der har betydning for os alle sammen, siger Kim Højelse, der er indkøbs- og logistikdirektør hos DEKO.

Deltagerne kunne melde sig på forskellige guidede ture på Glasekspertens 20.000 kvadratmeter store fabrik, hvilket gav arrangøren mulighed for at fortælle om de moderne maskiner, som Glaseksperten har investeret i for at kunne producere bedre og mere avancerede produkter, som er med til at fremme bæredygtighed i byggeriet.- Det var spændende at se fabrikken, og hvordan Glaseksperten fremstiller deres mange forskellige produkter. Jeg fik bekræftet, at det hele kører meget professionelt, og at de arbejder som et team. Jeg vil tage flere kolleger med, hvis de beslutter at lave et lignende arrangement en anden gang, siger Lea Louise Strøm, der er sælger hos Fjelsø A/S.

Mange af deltagerne i Glas360 gav udtryk for, at de håber, at Glaseksperten vil følge op på succesen.

- Jeg synes, vi har manglet et forum, hvor vi kan drøfte emner som for eksempel bæredygtighed og digitalisering og de udfordringer, der venter forude. At det så foregår i en afslappet atmosfære, hvor der også er tid og rum til at dyrke netværket i branchen, er et kæmpe plus, og jeg hørte mange positive tilkendegivelser fra deltagerne om, at det var et godt initiativ, siger Jess Gregersen, som efter en evaluering af Glas360 vil overveje, om Glaseksperten skal tage initiativ til et lignende arrangement i fremtiden.Kontakt info til leverandør


Glaseksperten - Se profil


ordre|glaseksperten.dk
+45 98 92 19 11Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas