« Tilbage
SWISSPACER Gillies Hall

Gillies Hall boligkompleks til studerende, “Guide til fremtiden”

Sidst revideret apr 2020
SWISSPACER

Gillies Hall studenterboliger på Monash University blev afsluttet i februar 2019 og er i øjeblikket Australiens største certificerede Passivhaus-bygning, der er konstrueres med komponenter fremstillet af krydslamineret træ (CLT). Glaselementerne i bygningsfacaden, leveret af Saint-Gobain Glassolutions, blev leveret med Warm Edge afstandsprofilet SWISSPACER ULTIMATE.


Jackson Clements Burrows Architects (JCBA) sætter nye standarder for Australiens arkitekturscene med Gillies Hall: Studenterboligerne, der er beliggende på Peninsula Campus ved Monash University i Melbourne forstad til Frankston, har seks etager og et brutto etageareal på 6.500 kvadratmeter, hvilket på nuværense tidspunkt gør bygningen til den største Passivhaus-certificerede bygning konstrueret af CLT (Cross-Laminated Timber) paneler i landet og det endda på den sydlige halvkugle.


SWISSPACER ULTIMATE bidrager også til det lave energibehov på facadens store glaselementer. © Saint-Gobain Glassolutions Isolierglas-Center GmbH


Med Gillies Hall opfylder arkitekterne universitetets erklærede mål om at være emissionsneutral (net zero carbon emissions) inden 2030. Bygningen er certificeret som havene et opvarmningskrav på 5 kWh / m²a; den opnår således en værdi, der er omkring 70 til 80 procent lavere end en sammenlignelig bygning, der er konstrueret på den sædvanlige måde for Australien. I henhold til oplysninger fra ingeniører fra Grün Consulting, der er Passivhaus-certificeret, er Gillies Halls primære energibehov 131 kWh / m²a. Luftudskiftningshastigheden n50 er 0,5.


Bygningen med studenterboliger har 150 enkeltlejligheder, samt fællesarealer til rådighed for de ca. 250 studerende, der bor på campus. De varme, lyse toner fra limtræsvægge og lofter karakteriserer atmosfæren inde i bygningen og gør Gillies Hall til et behageligt tidssvarende hjem. Den solide trækonstruktion, der står på en betonsokkel, blev opført på kun elleve uger. Udenfor har de fem øverste etager en iøjnefaldende beklædning lavet af rød-orange, lodrette metallameller. Lamellerne er monteret foran vinduerne i en vinkel på 90 grader, der kaster levende skygger på bygningsfacaden.


Det korrekte valg af ruder er ekstremt vigtigt for at opnå Passivhaus-standarden. Over 1.000 m² termoruder fra Saint-Gobain Glassolutions blev installeret i bygningen med studenterboliger. For effektivt at eliminere kuldebroer omkring kanten af glasset blev det Passivhaus-certificerede Warm Edge afstandsprofil SWISSPACER ULTIMATE anvendt. Med en damp- og gastæt folie sikrer det højtydende afstandsprofil også, at gaspåfyldningen ikke kan slippe ud af hulrummet mellem ruderne, og at ingen vanddamp kan trænge ind i det heller - i hele levetiden af vinduet. Dette garanterer både termorudens isolerende funktion og også bygningens permanent.


Studentbolig i Passivhaus-standarden: Afstandsprofilet SWISSPACER ULTIMATE sikrer energieffektiv ruder. © Saint-Gobain Glassolutions Isolierglas-Center GmbH


Passivhaus-standarden understøttes også af solcellepanelerne, der er installeret på taget, og den vindenergi, der leveres fra Murra Warra-vindmølleparkerne mellem Adelaide og Melbourne. Derudover har Gillies Hall en regnvandstank; et passende koncept muliggør anvendelse af de overskydende mængder af vand på campus.


Hallens er opkaldt efter Max Gillies, der studerede ved Monash University i 1960'erne. Ved indvielsesceremonien i august beskrev den kendte australske skuespiller og filmproducent med rette bygningen opkaldt efter ham som en ”guide til fremtiden”. Og professor Margaret Gardner AO, præsident og rektor ved Monash University, roste bygningen designet af JCBA som ”den bedste tilføjelse til Peninsula Campus”. Gillies Hall er den første bygning, der er blevet afsluttet af universitetet i overensstemmelse med forudsætningerne for Net Zero Initiative.


Arkitekterne har allerede modtaget adskillige priser for deres nye bygning, herunder klimaprisen i 2019 af Construction21 "Green Solutions Awards", førstepladsen i Premier's Sustainability Awards, og Sustainability Prize for Australian Timber Design Awards, der også blev tildelt i 2019.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas