« Tilbage

Bellavista Eye Clinic får den optimale mængde lys med glas fra SageGlass

Sidst revideret maj 2022
SageGlass

Da Carlos Martinez Architects designede Bellavista Eye Clinic, der ligger ved siden af den kendte Bent Clinic i Speicher i Schweiz, forestillede han sig en markant, klippelignende bygning, der følger landskabet. Men for at bygningen indvendig fremstår lys og luftig, er der indarbejdet et vinduesbånd i hele bygningens facade, som samtidig giver en fantastisk, uforstyrret udsigt over den smukke Bodensø. Forskning har vist, at naturligt lys og udsigt til naturen har en positiv indvirkning på folks humør og velvære, og det øger patientens vitalitet og livskvalitet.

En glasfacade skabte imidlertid også to centrale udfordringer - overdreven varme og blænding - og der var behov for en løsning, hvor patienter med følsomme øjne ikke blev udsat for stor lyseksponering.

Løsningen

Carlos Martinez Architects valgte SageGlass dynamisk glas for dets evne til at klare udfordringerne med varme og blænding, samtidig med at glasset giver dig en uforstyrret udsigt over området, i modsætning til persienner eller gardiner. Ved at tone og lysne som reaktion på solen er SageGlass med til at sikre, at klinikken, der består af 28 senge og to operationsstuer, får den optimale mængde lys i løbet af dagen.


Foto: ©Adrien Barakat

Derudover kan glassets farvetone styres manuelt via et vægpanel for at imødekomme individuelle patientpræferencer. Det er på den måde muligt gradvist at gøre det mørkere indendørs, hvilket kan have stor betydning for patienter med følsomme øjenlidelser.


Foto: ©Adrien Barakat


Fordelene

Ved at sikre de optimale niveauer af dagslys, samtidig med at udsigten til den omkringliggende natur bevares, er SageGlass således med til at give patienterne væsentligt mere behagelige rum at restituere i, og det bidrager i høj grad til patienternes generelle sundhed og velvære. Ser man på selve øjet, så har nethinden ikke kun en overflade, hvorpå omgivende indtryk projiceres. Den har også celler, der er med til at styre vores biologiske ur. Ved at give patienter adgang til naturligt dagslys hjælper SageGlass med at styrke patienternes biorytme og øge patienternes vitalitet og livskvalitet.

SageGlass samler i modsætning til indvendige persienner eller gardiner ikke støv, hvilket er med til at reducere vedligeholdelses- og rengøringsudgifterne og bidrage til klinikkens samlede hygiejne. Da SageGlass tilpasser sig de klimatiske forhold, vil klinikken desuden spare på omkostninger til varme- og klimaanlæg.


Topbilledet i artiklen er som de øvrige billeder taget af fotograf ©Adrien Barakat.

Fakta

Bellavista Eye Clinic, Speicher, Schweiz
Architect: Carlos Martinez Architects

Product: SageGlass VARIO Climatop BlueKontakt info til leverandør


SageGlass - Se profil


jacobketner.vidkjaer|saint-gobain.com
+45 42 12 79 56Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas