« Tilbage
4.500 kvadratmeter afslapning takket være SWISSPACER ULTIMATE, SWISSPACER

Energieffektiv, og en høj grad af komfort - SWISSPACER ULTIMATE

Sidst revideret jun 2020
SWISSPACER

Forfriskende søer, fortryllede skove og imponerende bjerglandskaber pryder Østrigs sydlige provins Kärnten. Lige under toppen af Gerlitze Alpe 1.769 meter over havets overflade ligger det eksklusive Mountain Resort Feuerberg. For at gøre det muligt for resortets gæster at slappe af og føle sig godt tilpas alle steder på resortet, var det op til arkitekten Ronacher at overveje alt ned til den mindste detalje – inklusivt i badehuset, der blev opført i 2019. Valg af den rigtige vinduesstruktur spillede en afgørende rolle, når det kom til komfort i det nye wellness-tempel: Det var allerede i planlægningsfasen blevet besluttet at anvende den tredobbelte CLIMATOP XN enhed - udstyret med varme kant afstandsprofilet SWISSPACER ULTIMATE, hvilket har en meget positiv indflydelse på energieffektivitet og indendørskomfort.


Siden åbningen i 2007 har Mountain Resort Feuerberg modtaget adskillige priser og ekspertcertifikater. Resortet blev for nylig optaget på listen over de 10 bedste wellness-hoteller i Østrig af Relax Guide 2020, og det med rette: Førsteklasses beliggenheden med kort afstand til vandrestier og skiløjper, det kulinariske tilbud og det omfattende wellness-program gør Mountain Resort Feuerberg til en af de bedste destinationer for velvære og forkælelse i Østrig. Det imponerende alpine spa dækker et område på 4.500 kvadratmeter. Der er tolv pools og en solopvarmet alpin engsø, seksten afslapningsrum, elleve saunaer og en vandrutsjebane.


Det centrale designelement i det nye badehus er en elliptisk formet swimmingpool med en cirkulær kuppelstruktur lavet af træ. Sammen med terapifaciliteten forbindes det til resortets eksisterende bygninger. Hele arkitekturen bliver således en halvcirkel, der ligger tilbagetrukket i skråningen. På fronten fanger den solen og åbner den panoramaudsigt over bjergene. Samtidig sikre formen tilstrækkelig beskyttelse mod vind og vejr i gården.


”I hver af de 15 byggefaser, som vi har været i stand til at realisere for Hotel Feuerberg i de senere år, spiller træ en bærende rolle i ordets sandeste forstand,” siger arkitekten Dr Herwig Ronacher. Han og hans arkitektfirma står for økologisk konstruktion, energieffektivitet og specifikt for bygning med træ. Når det gælder energieffektiv konstruktion, har virksomheden implementeret adskillige strukturer og afsluttet to forskningsprojekter, hvoraf det ene var fokuseret på energieffektive svømmebassiner lavet af træ. ”Opbygning på en energieffektiv måde er meget vigtig for indendørs swimmingpools. Den grundlæggende form af ellipsen og trækupplen imødekommer dette behov, da de giver bygningen et meget gunstigt forhold mellem volumen og overfladeareal,” forklarer Ronacher.


Mountain Resort Feuerberg var et af de mest udfordrende projekter, der er designet og implementeret af arkitektfirmaet. Det var hovedsageligt på grund af de ekstraordinært høje standarder, der var specificeret for det. Målet var derfor at gå efter maksimal kvalitet i alle detaljer. Et godt eksempel på dette er de varme kanter afstandsprofiler fra SWISSPACER, som blev brugt i termoruderne fra Saint-Gobain Glassolutions Nitrasklo i den seneste konstruktionsfase.


Varmkant afstandsprofilet fra SWISSPACER forhindrer varme i at komme ind i bygningen om sommeren og holder kulden ude om vinteren.

© Mountain Resort Feuerberg – Franz Gerdl


SWISSPACER afstandsprofiler består af et stærkt isolerende plastkompositmateriale, der minimerer varmetabet. De forhindrer derfor kuldebroer og varmetab i området omkring kanten af termoruderne - hvilket forhindrer, at varme kommer ind i bygningen om sommeren og holder kulden ude om vinteren. Kondens, skimmel og de sundhedsmæssige problemer, disse forårsager, har ikke en chance. Selvom de ved første øjekast repræsenterer en næppe mærkbar detalje i den overordnede planlægning, er afstandsprofilerne vigtige for at spare energi såvel som for behagelige temperaturer inde i Mountain Resort Feuerberg.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas