« Tilbage

Krav til monteringsmaterialer i glasværn

Sidst revideret jan 2015
Glasfakta

Anvisninger fra glas- og beslagleverandøren skal altid følges nøje

Valg af korrekt glas og befæstelsesmaterialer er sammen med korrekt montering forudsætningerne for en sikker og tilfredsstillende funktion af et glasværn.

Generelle forudsætninger

Anvisninger fra glas- og beslagleverandøren skal altid følges nøje i forbindelse med montering af glas. Derudover skal det sikres at:


Bæreklodser

Hvis glasset understøttes i bunden med bæreklodser, skal disse være fremstillet af et formbestandigt ikke fugtabsorberende materiale. Klodser fremstillet af kunststof skal have en hårdhed af 70-95 shore A.

Grundreglen er kun 2 bæreklodser. Flere bæreklodser kan give utilsigtet understøtning.

Pakninger og bøsninger

Det skal sikres, at der er tilstrækkelig gummipakning mellem glas og metal, til at undgå berøring i hele konstruktionens forventede levetid.

Ved montering med punktbeslag på de lodrette sider eller med gennemgående bolte i glas bør følgende sikres:
I forbindelse med montage skal det sikres at bygningssilikone eller fugemasser er forenelige med paknings - materialer og folien i lamineret glas, samt at det har god vedhæftning med øvrige montagedele.

Ved montage med bolte gennem glas (se figur 3) skal hullerne i glasset og boltene udformes således, at der er mulighed for justering i og ud af glasset plan.Anbefalede hulstørrelser jævnfør nedenstående tabel:


Glaskanter

Alt glas forudsættes udført med minimum grov slebne kanter. Dette gælder også kanter, der eventuelt er skjulte. Ved udendørs montering af lamineret glas med frit eksponerede kanter kan delaminering forekomme.

Tolerancer

Målafvigelser må accepteres og dermed kunne optages i befæstigelserne. Tolerancer for hærdet glas ses i DS/EN12150 og for lamineret glas i DS/EN14449.

Huller

Hulplaceringer og hulstørrelser fra kant og mellem huller i henhold til DS/EN12150.

Beskrivelserne ovenfor er baseret på krav i bygningsreglementet og gældende standarder. Beskrivelserne er vejledende og uden ansvar.

Er der brug for statisk rådgivning kontakt Rådgivende Ingeniørfirma Ole Gert Jørgensen på telefon 8628 3799.Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev