« Tilbage

EVA i lamineret sikkerhedsglas

Sidst revideret jun 2018
Glasfakta

EVA: EthylenVinylAcetat folie

I lamineret sikkerhedsglas sikrer elastisk polymere-folier at glasset, hvis det ødelægges og splintrer i mange stykker, fastholdes i folien. Materialet mellem glassene i lamineret glas kan udover PVB (polyvinylbutyral) SGP (ionomer plast oftes som produktet SentryGlas® plus), polycarbonat, acryl, også være folier af ethylenvinylacetat (EVA). EVA er en copolymer.


Ved at kombinere varierende indhold af vinylacetat kan der fremstilles en række forskellige folier. Til brug i lamineret glas anvendelse EVA som et ”smelteklæbestof”, der har en høj sammenhængskraft også med betydelig højere vedhæftning end PVB.


Fremstillingsprocessen af lamineret sikkerhedsglas med EVA kan udføres uden en autoklave som anvendes ved brug af PVB. Den hygroskopiske adfærd (muligheden for optagelse af fugt) af materialet er ubetydelig, derfor skal der ikke træffes særlige klimatiske forholdsregler under lamineringen. Ved brug af PVB kræves styret luftfugtighed ofte også køling i produktionen og lagringen af PVB.


Sikkerhedsglas

For lamineret glas med EVA-folie gælder de samme regler mht klassifikation af personsikkerhed dvs glasset skal klassificeret iht DS/EN 12600, hvilket skal fremgå af CE-mærkningen for glasset brugt i byggeri.


EVA anvendes ofte i fremstillingen af solceller.


Læs artiklen: Lamineret glas med EVA-folie.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas