« Tilbage
Ski-lodge med afstandprofiler fra SWISSPACER

Et hyggeligt projekt - med varm-kant afstandsprofiler fra SWISSPACER

Sidst revideret jan 2020
SWISSPACER

Autentisk, alpint og alligevel moderne

- det er ”Zin Fux” skihytten nær Sexten i Sydtyrol. Bygget som en to-etagers hal-konstruktion, med en restaurant i stueetagen og en ski-lounge på første sal, inviterer det skiløbere, vandrere og mountainbikere til at blive et stykke tid for en lille forfriskning.


I det øjeblik du kommer ind i bygningen, fornemmer du, at både bygherren, Johann Fuchs, og designerne, Günther Bachmann og arkitektingeniøren Pavlina Sasinkova fra designkontoret “raumwerk” i Innichen, har fanget den lokale stemning godt. Den regionale reference er intakt, skihytten omfavner det maleriske bjerglandskab med glas facader på tre sider.


© Martin Vitek


Bygningen vender ryggen til den nærliggende skov. På den modsatte side byder den sine gæster velkommen på et stort åbent område med panoramaterrasse. Ikke kun her, men også på begge langsider af bygningen, har designerne integreret ægte træstammer i bygningens konstruktion. På denne måde oplever gæsterne skovstemningen både inde og omkring bygningen.


Selv taget har et vinduesafsnit, der giver udsigt til den sydtyrolske himmel. © Martin Vitek


På trods af de store vinduer og moderne facade skal interiøret være hyggeligt - ikke kun med hensyn til design, men også med hensyn til indeklima og energieffektivitet. Designerne valgte derfor aluminiumvinduer og vinduesfacader fra FINSTRAL. Alle anvendte elementer har smalle rammer for at få mest muligt af udsigten af det omkringliggende område med.


Som i alle typer af vinduer fra den sydtyrolske familieejede vinduesproducent blev varm-kant afstandsprofiler fra SWISSPACER integreret i konstruktionen af glaselementerne. Brugen af SWISSPACER afstandsprofiler sikrer en særlig isoleringseffekt omkring kanten af glasset. Det minimerer kuldebroer og sikrer bygningens gode energieffektivitet. Derudover reduceres risikoen for kondens og mug på kanten af glasset markant.


Kvalitet til det perfekte vindue

Den interne kvalitetskontrol hos FINSTRAL er høj: I sidste ende skal kun produkter, der er gennemtænkt til de mindste detaljer og optimalt designet, lanceres på markedet. FINSTRAL fandt en vigtig komponent til det perfekte vindue i varm-kant profilerne fra SWISSPACER. ”Kvaliteten imponerede os ganske enkelt og hvad enten det gælder energiydelsen, den enkle industrielle forarbejdning eller det perfekte udseende. Derfor har vi siden begyndelsen af 2017 udelukkende produceret vores termoruder med afstandsprofiler fra SWISSPACER.” siger Florian Oberrauch, medlem af direktionen og logistik i FINSTRAL AG.


Afstandsprofilet SWISSPACER Advance, der har meget lav varmeledningsevne, blev brugt i glaselementerne i Zin Fux-lodgen. Med den damp- og gastætte folie sikrer det, at gasfyldningen ikke kan slippe ud af hulrummet mellem ruderne, og at ingen vanddamp kan trænge ind i det heller. Dette er meget vigtigt for at understøtte funktionaliteten i de energibesparende vinduer, som ikke afgiver nogen ubehagelig kulde eller varme til det indvendige af lodgen.


Zin Fux-lodgen er et vellykket eksempel på, hvordan god arkitektur ikke altid behøver at være designet med store bevægelser: Planlagt til mindste detalje, passende til lokale forhold, designet med værdi og bæredygtighed i tankerne og udført med lokale virksomheder, er der blevet skabt en hyggelig perle for ivrige vandrere, klatrere og skiløbere, som ejerne og dets gæster vil glæde sig over i mange år fremover.Kontakt info til leverandør


SWISSPACER - Se profil


info|swisspacer.com
+41 (0)71 686 92 70Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas