« Tilbage
Den franske pavillon på Dubai World Expo udstyret med dynamisk glas fra SageGlass

Dynamisk glas fra SageGlass på Expo Dubai

Sidst revideret apr 2021
SageGlass

Saint-Gobains dynamiske glas fra SageGlass er udvalgt til at blive vist i Belvédère, den Franske Pavillon på Expo Dubai.


Expo finder sted i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater fra den 1. oktober 2021 til den 30. marts 2022. Hovedtemaet for udstillingen er "Connecting Minds, Creating the Future" med tre undertemaer: Bæredygtighed, Muligheder og Mobilitet.


Den franske pavillon kommer til at ligge lige overfor De Forenede Arabiske Emiraters Pavillon. Det bliver således et enestående udstillingsvindue, hvor man kan vise fransk ekspertise og know-how. Det vil også synliggøre Frankrigs forpligtelse til at skabe fremtiden gennem politisk, økonomisk, kulturel og social handling og initiativer.


© COFREX / Pavillon France


Compagnie Française des Expositions (Cofrex), ejeren af pavillonen, valgte det dynamiske solbeskyttelsesglas fra Saint-Gobain som et eksempel på fransk innovation. SageGlass kan tones automatisk eller manuelt, hvis det er nødvendigt. Den elektrokrome rude regulerer solstråling og forhindrer blænding og overdreven opvarmning i pavillonen - et vigtigt aspekt i betragtning af det varme ørkenklima i Dubai.


Erik Linquier, formand for Cofrex og generalkommissær for Frankrig på Expo 2020 understreger: ”Det overordnede arkitektoniske tema i den franske pavillon er 'lys og belysning'. Gennem brugen af lys i forskellige former tilbydes den besøgende en unik oplevelse - lys som en kilde til distraktion og refleksion på samme tid. Udstillingsområdet vil være udstyret med intelligent smartglas fra SageGlass, som er helt i tråd med pavillonens tema, og pavillonen vil være et perfekt sted at fremvise denne innovation fra Saint-Gobain.


Det faktum, at SageGlass automatisk via sensorer på forskellige punkter på facaden kan regulere mængden af lys og varme, der trænger ind i rummet, overbeviste projektets arkitekter, Atelier du Prado og Celnikier & Grabli Architectes. Jean-Luc Perez, arkitekt og grundlægger af Atelier du Prado, understreger: ”SageGlass forbliver gennemsigtig, selv når det er helt tonet. Dette giver besøgende et klart udsyn over udstillingsområdet. Samtidig forbedrer ruden de besøgendes trivsel, da varmeudviklingen i pavillonen reduceres betydeligt".


© COFREX / Pavillon France


Alain Garnier, salgschef og forretningsudvikling for SageGlass Saint-Gobain i Mellemøsten, opsummerer det: ”Vi er glade for at have muligheden for at arbejde med alle involverede i dette prestigefyldte projekt. Vores intelligente solafskærmende glas er ideelt til dette projekt, da det tilpasser sig de omgivende forhold og reducerer bygningens energiforbrug. Da disse aspekter allerede blev taget i betragtning ved planlægningen af bygningen, foregik implementeringen uden problemer. Markedet for intelligente facader er stærkt stigende på denne del af kloden, og vi ser en enorm stigning i udnyttelsen af dynamiske glasløsninger som SageGlass”.


Mere information på: francedubai2020Kontakt info til leverandør


SageGlass - Se profil


jacobketner.vidkjaer|saint-gobain.com
+45 42 12 79 56Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas