« Tilbage
Glasgulv fra Glaseksperten

Kig gennem etagerne på Hotel Villa Copenhagen

Sidst revideret dec 2020
Glaseksperten

Glasproducent leverer eksklusive glasløsninger til Villa Copenhagen

Det femstjernede luksushotel, Villa Copenhagen, i Indre By i København er indbegrebet af kvalitet, eksklusivitet og gennemførte løsninger. Og da hotellet skulle have nye glasløsninger, blev der ikke gået på kompromis med specialløsninger og wow-effekt. Det fortæller glasproducenten Glaseksperten, der har produceret og leveret hotellets specialdesignede glasløsninger.


Et tredimensionelt udkig gennem etager, glasværn og granitsøljer med 24 unikke glasstykker er blandt de skræddersyede glasløsninger, som pryder den gamle postcentral i København, der gennem de seneste år er blevet forvandlet til det eksklusive hotel Villa Copenhagen. Det er glasproducenten Glaseksperten, der har leveret de mange glasløsninger til hotellet.


Villa Copenhagen har været en spændende opgave for os, fordi vi har fået lov til at gå all in på at specialdesigne glasløsningerne og dermed tilpasse dem til hotellets ekstravagante stil. Den markante bygning har mere end 100 år på bagen og er klassificeret som bevaringsværdig, og derfor har det været vigtigt for os at bidrage til, at man som besøgende får en fantastisk oplevelse i den imponerende bygning, hvor der er blevet kælet for håndværket og tænkt over enhver detalje, siger Torben Fjordbak, der er Sales Manager hos Glaseksperten.


Glaseksperten har blandt andet produceret og leveret et rundt 2-lags termoglas til gulvet udført i EI60 brandklasse med en diameter på hele 162 centimeter og en tykkelse på 84 millimeter, der skaber et tredimensionelt udsyn fra receptionen og ned til det underliggende køkken.


For at skabe et spændende rum ville hotellet gerne have et transparant glas i stedet for et traditionelt loft imellem de to etager med køkken og reception. Her har vi lavet et særligt holdbart brandglas, der er sat sammen med et gulvglas og buet hærdet glas for at skabe et værn. På den måde kan man se tredimensionelt ned fra receptionen til køkkenet, hvilket skaber en helt særlig effekt i begge etager, fortæller Torben Fjordbak.


Også de majestætiske granitsøjler, der troner i den gamle sal, hvor postvognene i tidernes morgen kørte ind og ud, er blevet forfinet med 24 helt unikke stykker gulvglas med en særlig printteknik:


Da hotellet fandt de gamle granitsøljer, ønskede de at fremhæve dem yderligere ved at sætte fokus på den autentiske konstruktion. Vi gik derfor i gang med at fremstille en skræddersyet glasløsning, der både var unik og havde den rette sikkerhed. Her scannede vi 1:1 skabeloner og producerede efterfølgende 24 forskellige stykker glas med sortprintet kant, der blev sat sammen i et mønster rundt om søjlerne. På den måde bliver søjlerne lyst op nedefra gennem gulvglassene, forklarer Torben Fjordbak.Fokus på både design og sikkerhed

Udover at Villa Copenhagens entreprenører og Glaseksperten sammen har udviklet specielle løsninger, har den høje sikkerhed i glaskonstruktionerne haft stor prioritet:Når så store glaspartier får en vigtig funktion, er det altafgørende, at glassene er produceret, så de kan holde til alle udfordringer. Eksempelvis har vi brugt 92 stykker værnglas rundt om tagterrassen og poolområdet. Her har vi brugt SentryGlas-folie som ikke modtager fugt og dermed er vejrbestandigt, således at de mange glas kan holde til det danske vejr og har en ekstrem høj styrke, forklarer Torben Fjordbak og tilføjer:


Vores fornemmeste opgave har været at tænke ud af boksen og tilpasse hvert stykke glas. Glas er ikke bare glas, og på Villa Copenhagen er hvert stykke glas udviklet til at passe til netop dét sted, så sikkerheden og designet er i topklasse. I den forbindelse er SentryGlas-folien en helt ideel løsning, da glasset på grund af folien opretholder personsikkerheden i tilfælde af, at begge glaslag knuses. Det sker dog heldigvis yderst sjældent.Fakta om projektet

Bygherre: Strawberry Properties

Arkitekt: Krook & Tjäder

Underrådgiver: Kullegaard

Entreprenør: HENT

Glasleverandør: GlasekspertenKontakt info til leverandør


Glaseksperten - Se profil


ordre|glaseksperten.dk
+45 98 92 19 11Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas