« Tilbage

Marine brandbeskyttende glas

Sidst revideret maj 2020
Glasfakta
Udviklingen af brandbeskyttende glas til marineindustrien har udviklet sig meget hurtigt i de seneste år. 20% af de produkter, der er på markedet, er udviklet inden for de sidste fem år.

Generelt har udfordringen været at konstruere lettere og mere effektive skibe og platforme, reducere energiforbruget, øge sikkerheden og brandsikkerheden og forbedre besætningens og passagerernes komfort.

Brand til søs

Brandsikkerhed er en af de højeste prioriteter inden for skibsfarten - hvilket også gør brandsikkerhed til en af de højeste prioriteter inden for forskning og udvikling af brandbeskyttende glas.

Brandbeskyttende glas er på marinefartøjer essentielle for at redde liv, hvis der skulle opstå brand ombord.

De multifunktionelle brandbeskyttende glas bruges over hele verden for at sikre sikkerheden. Tid er vigtig for at personer om bord kan forlade skibet sikkert i tilfælde af brand. Man kan ikke forvise ild, men hindre spredning og forebygge mareridt.

Brandsikkerhed er ikke den eneste faktor

Marine glasprodukter er i dag meget mere end bare brandbeskyttelse, der er mange påvirkninger at forberede sig på.Det intense reflekterede lys, de stærke vinde, varme og kulde, regn og bølger kan være ekstreme. Derudover er der produktionsstøj og farlig last, derfor kan brandsikkerhed ikke være den eneste faktor ved design af et skib eller platform.

Klassifikationer

Klassifikationer af brandsikkerhed er en kombination af bogstaver (integritet) og tal (temperaturisolering). For eksempel står klassificeringen
A30 for 60 minutters integritet og 30 minutters isolering, hvor
B15 står for 30 minutters integritet og 15 minutter isolering.

Integritet

Bogstaverne indeholder oplysninger om varigheden af integriteten; den fysiske barriere mod flammer, varme giftige gasser og røg.
• B = 30 minutters integritet
• A = 60 minutters integritet
• H = 120 minutters integritet (anvendes udvendigt til petrokemisk industri.)

Temperatur isolering

Tallet giver information om varigheden af temperaturisoleringen: den højeste ydelsesbegrænsning af overfladetemperatur på den ikke eksponerede side. Tallet opgives i minutter.

Produktklasser


Derudover er der produktklasserne H60, H90 og H120

Lovgivning - Standarder

IMO: the International Maritime Organization
Den Internationale Søfartsorganisation - er FN’s specialiserede agentur med ansvar for skibsfartens sikkerhed og sikring og forebyggelse af hav- og atmosfærisk forurening fra skibe.

ISO: International Organization for Standardization
ISO er en uafhængig, ikke-statslig international organisation med et medlemskab af 164 nationale standardiseringsorganer.

Definitioner iht:

Klart brandbeskyttende sikkerhedsglas i klasse B0 eller A0 i henhold til IMO A.754 (18)
• 30 eller 60 minutters brandmodstand i klart sikkerhedsglas iht. ISO 21005 / ISO 614.

Klart brandbeskyttende sikkerhedsglas til forskellige klasser: B0, B15, B30, A0, A15, A30 eller A60 i henhold til IMO A.754 (18)
• 30 eller 60 minutters brandmodstand i klart sikkerhedsglas til ISO 21005.

Klart brandbeskyttende sikkerhedsglas til forskellige klasser: H60, H90 eller H120 i henhold til IMO A.754 (18)
• 60, 90 eller 120 minutters brandmodstand i klart sikkerhedsglas iht. ISO 21005.


Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev