« Tilbage
Smart glas fra SageGlass brugt til renovering af et af Nestlés kontorbygninger

Nestlé's hovedkontor med smart-glas fra SageGlass

Sidst revideret sep 2021
SageGlass

Nestlé’s hovedkvarter i Schweiz er monteret med smartglas fra SageGlass

På Nestlé’s hovedkontor i Vevey, Schweiz, har man renoveret Bygning B, en tilbygning på 258.333 kvadratmeter bygget i 1977. Nestlé ønsker at bygningen skal være en referencemodel inden for energieffektivitet. Elektrokrome smart-glas fra SageGlass, der regulerer både varme og lys i bygningen, blev valgt for at sikre medarbejderne optimale arbejdsforhold.


Den innovative løsning løser tre vigtige udfordringer for projekter af denne skala:

©Adrien Barakat


”SageGlass -ruder kan bruges til både ny-byggeri og til renoveringsopgaver. Til dette projekt gjorde den innovative teknologi os i stand til at respektere udseendet af den eksisterende skal, samtidig med at bygningen blev opdateret med de nyeste energistandarder. Det løste også spørgsmålet om afskærmning mod solen og det arkitektoniske udseende ”, siger Joël Brönnimann, associeret arkitekt.


47.361 kvadratmeter smartglas blev installeret af facadespecialister Hevron SA. Arbejdet blev udført i to faser. Renovering af den sydlige fløj, der løber langs Genevesøen, blev afsluttet i 2019. Nordfløjen, der vender mod Avenue Nestlé blev renoveret i 2021.


Optimering af medarbejderkomfort

Den valgte løsning fra SageGlass blev LightZone®. LightZone® omfatter tre uafhængige tonede områder til målrettet og finjusteret kontrol af sollys i rummene. I løbet af dagen reguleres mængden af naturligt lys og varme, der kommer ind i bygningen, automatisk. Medarbejdere er beskyttet mod blænding og får ideelle arbejdsvilkår. Toning af ruderne kan også styres manuelt i eksempelvis mødelokaler, når der vises præsentationer.


©Adrien Barakat


Selv når de er tonet, forbliver ruderne fra SageGlass gennemsigtige og bevarer en visuel forbindelse til det omkring liggende miljø. Medarbejdere hos Nestlé nyder derfor godt af en smuk udsigt over Genevesøen og de omkringliggende bjerge, uanset vejret.


©Adrien Barakat


Maksimering af energieffektivitet

SageGlass smart ruder regulerer mængden af varme og lys, der kommer ind i bygningen, hvilket reducerer behovet for aircondition og kunstig belysning, der i sidste ende reducerer energiregningerne.


Respekterer udseendet af den originale arkitektur

Jean Tschumi -bygningen (A), som ligger overfor den renoverede Bygning B, er opført på listen over schweiziske kulturelle bygninger af national betydning. Den nye facade på bygning B måtte derfor bevare det originale arkitektoniske koncept for at bevare stedets karakter. Der måtte ikke anvendes udvendige persienner eller opføres dobbelt facade. SageGlass – ruderne blev tilpasset så facaden bevarede den oprindelige struktur af lodrette og vandrette elementer.


En Bright Silver -belægning blev påført SageGlass -ruderne for at opretholde det reflekterende aspekt af den originale facade, der spejler den nabobygningerne og det omgivende landskab. Farven matcher de opakte dele under vinduerne og facaden på den tilstødende bygning.


©Adrien Barakat


En lang testfase og avanceret programmering

I evalueringsfasen udførte hovedentreprenøren og projektlederne forskellige forsøg, inden de valgte SageGlass –løsningen. Her observerede de den indvendige lyskvalitet, indflydelsen på medarbejdere og energisimuleringer i et testrum.

Der tages mange parametre i betragtning for præcist at styre ruderne, herunder rudernes forskellige toningszoner, rumkonfiguration, når rum er optaget, profilen af de omkringliggende bjerge og bygninger og data fra sensorer på facaderne. Vinduerne er også knyttet til bygningsstyringssystemet.


Projektoplysninger

Arkitekter: Nestec SA Brönnimann et Gottreux Architectes SA

Facadekonsulenter: Buri, Müller + Partner GmbH

Glasentreprenør: Hevron SA

Produkt: SageGlass LightZone Climatop Classic Bright Silver


©Adrien BarakatKontakt info til leverandør


SageGlass - Se profil


jacobketner.vidkjaer|saint-gobain.com
+45 42 12 79 56Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas