« Tilbage
Dynamiske elektrokrome glas fra SageGlass

Tombola House - Alle får noget ud af det

Sidst revideret okt 2020
SageGlass

Low Street i den britiske by Sunderland var engang et sted, hvor varer blev oplagret og skibe blev bygget. I dag er det teams af unge entusiaster, der udvikler online-spil til firmaet Tombola, der har til huse her. Tombola, Europas største online spilvirksomhed, udvikler og producerer original bingosoftware og -spil, skabt af et internt udviklingsteam.Designet af det nye hovedkvarter ligger godt i tråd med stedets historiske industrielle arkitektur, samtidig med at brugen af SageGlass®-teknologi giver medarbejderne optimal komfort og et ultra moderne arbejdsmiljø.


Det centrale åbne trapperum forbinder giver visuel kontakt på tværs af alle niveauer.

Den nye bygning udmærker sig ved sit tredelte tag, der smelter harmonisk sammen med facaderne af røde mursten. Som en kontrast til dette fremstår glasfacaden på den østlige side af bygningen som et "ansigt" og åbner ud mod den nærliggende havn. Et centralt, åbent trapperum forbinder de tre etager og giver visuel kontakt på tværs af alle niveauer. Den brede trappe giver plads til at møde andre, og siddepladserne i den midterste sektion inviterer folk til at blive hængende.


Den brede trappe giver plads til at møde andre. Sidepladserne i midten inviterer folk til at blive hængende.


Om aftenen bliver den rumlige gennemsigtighed synlig ude fra bygningen, da frontfacaden mister sin reflekterende effekt, og bygningens indre niveauer udsender en ensartet glød af varmt lys.


Om aftenen mister glasset sin reflekterende effekt, og bygningens indre udsender en ensartet glød af varmt lys.


Som en af de førende virksomheder i spilbranchen var det yderst vigtigt for Tombola at skabe et attraktivt, moderne arbejdsmiljø. Dette kan ses i det åbne kontor- og kommunikationsrum. Brugerkomforten og termiskstyring var også nødvendigt for at opfylde de nyeste standarder. Da de fleste af virksomhedens medarbejdere arbejder på computere, var det vigtigt at arbejdspladserne var tilstrækkeligt beskyttet mod blænding. Alle var enige om, at det markante udseende af de skrå tage og glasfacaden ikke på nogen måde skulle ødelægges af solafskærmning hverken ude eller inde.


Efter omfattende undersøgelser fandt arkitekter frem til SageGlass. Det dynamiske elektrokrome glas opfyldte ikke kun kundernes ambitioner for bygningen æstetisk og funktionalitet, det giver også store fordele såsom lavere omkostninger til ventilation og køling og forbedret individuel komfort. I alt 870 kvadratmeter SageGlass Climaplus Grey blev derfor installeret i det nye Tombola-hovedkvarter.


SageGlass kan tilpasses de ansattes behov.


SageGlass tones automatisk i forhold til solens position, hvilket betyder, at det nøjagtigt kan tilpasse sig de ansattes behov. Det smarte glas reducerer også driftsomkostningerne, da det giver mulighed for at kontrollere, hvor meget varme og lys der kommer ind i bygningen.


Fordele

Ifølge flere studier har personer med udsigt til det fri 10-25 % bedre mental funktion og hukommelse, og i kontormiljøer er personer med adgang til naturligt dagslys 18 % mere produktive. Ved at styre dagslyset og muliggøre en tæt forbindelse til de omkringliggende omgivelser på alle tider af døgnet, uanset årstid, hjælper SageGlass med at booste de mere end 300 medarbejderes hukommelsesfunktion og produktivitet. Og ved at kontrollere varmen hjælper det med at reducere energiforbruget, uden at en mekanisk solafskærmnings løsning ændrer designet.


Udtalelse fra Paul Milner, seniorarkitekt hos Ryder Architecture og arkitekt på projektet:

“SageGlass opfyldte alle vores ønsker for bygningen, set fra et æstetisk perspektiv – og gav samtidig betydelige ydelsesmæssige fordele med hensyn til energiforbrug og komfort.”


Alle billeder i artiklen akkrediteres @James Newton.Kontakt info til leverandør


SageGlass - Se profil


jacobketner.vidkjaer|saint-gobain.com
+45 42 12 79 56Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas