« Tilbage
Microshade i Sweco's nye hovedkontor

MicroShade i nyt Sweco-hovedkvarter

Sidst revideret okt 2020
MicroShade

I begyndelsen af oktober 2018 flyttede Sweco ind i sit nye hovedkontor i Ørestaden, hvor fokus for byggeriet har været at skabe et moderne og bæredygtigt arbejdsmiljø.


Den ledende virksomhed inden for arkitekt- og ingeniørrådgivning var vokset ud af sit gamle domicil og havde derfor ønsket at få bygget et nyt. Derfor engagerede Sweco i 2016 Skanska og KPC til at stå for totalentreprisen og som arkitekt valgte man Holscher Nordberg Architecture and Planning.

Efter 2 års byggeri står det nye hovedkontor indflytningsklart og hos entreprenørerne var der stor tilfredshed med resultatet: ”Det har været en fornøjelse at arbejde for en bruger, der ikke blot har fokuseret på at bygge en bygning der i udtryk var moderne, men også har lagt vægt på bæredygtighed og har deltaget i processen omkring valget af teknologiske løsninger.” lyder det fra projektleder hos KPC, Finn Nørgaard.

Samlingspunktet

Et centralt element i det nye byggeri er det store atrium, der agerer samlende midtpunkt dels for det overordnede design, dels for medarbejdere og besøgende. Derfor ønskede arkitekten fra starten at sikre, at atriummet fik et lyst og behageligt indeklima, og da facaden er sydvendt, krævede det en solafskærmningsløsning, der også kunne levere den nødvendige reduktion af varmen fra solen.

Der blev foretaget en grundig research, bl.a. et besøg hos Kopenhagen Fur, der har et lignende atrium, hvor der er installeret MicroShade. Kopenhagen Fur havde haft positive erfaringer med denne løsning; for ikke blot var det en fordel for designet af bygningen at en udvendig afskærmning kunne undgås – det betød også driftsmæssige besparelser på bl.a. vedligehold. Valget faldt på MicroShade og hos Holcher Nordberg valgte man designvarianten, Barcode, som kom til at dække næsten 70% af atriummets facadeareal på 500 kvm.

Med et så stort facadeareal ind til et atrium er der stor risiko for overophedning og deraf følgende behov for nedkøling, men med den valgte løsning er den totale solpåvirkning reduceret med 85% og har givet et indeklima, der understøtter atriummets rolle som det naturlige samlingspunkt for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.
MicroShade-løsningen er sammen med andre bæredygtige teknologier endvidere medvirkende til at bygningen allerede har allerede opnået en guld DGNB-præcertificering. En sådan certificering betyder, at byggeriet lever op til Green Building Councils fokus på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, og dermed bidrager til at skabe en god arbejdsplads for medarbejderne.

En dynamisk arbejdsplads

”Det har hele tiden været vores vision med det nye kontor at skabe et arbejdsmiljø, der summer af aktivitet og hvor dynamikken fornemmes, når man træder ind i bygningen”, udtaler arkitekt, Mikkel Nordberg fra Holscher Nordberg og fortsætter: ”Dog skal der ikke blot være plads til samarbejde og interaktion. Det skal også være muligt at finde fred og plads til fordybelse – kort sagt; et moderne og fleksibelt miljø, der giver optimale betingelser for medarbejderne. Dét synes jeg, at vi sammen med Skanska/KPC og kunden er lykkedes med.”

Fakta om Swecos nye hovedkontor

• Antal kvadratmeter: 11.700 m2 + 4.000 m2 parkeringskælder
• Bygherre: Skanska
• Rådgivende ingeniør: Sweco
• Totalentreprise: KPC
• Arkitekt: Holscher Nordberg
• Byggeår: 2016 - 2018
• Antal medarbejdere: 784
• Adresse: Ørestads Boulevard 41, 2300 København S


Se topbilledet i fuld størrelse i Galleriet.




Kontakt info til leverandør


MicroShade A/S - Se profil
Gregersensvej 1F
2630 Taastrup

info|microshade.dk
+ 45 72 14 48 48



Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev