« Tilbage
MicroShade anvendt til otte etagers træhus for at skabe et godt indeklima.

MicroShade® skaber attraktivt indeklima i bæredygtig træbygning

Sidst revideret sep 2021
MicroShade

Træbygning med den nyeste teknologi og et godt indeklima

I den norske by Steinkjer, som på oldnordisk betyder stendæmning, er der opført en bygning, der hovedsageligt er lavet af træ. Det er ikke et usædvanligt materiale til bygninger i Norge. Faktisk går brugen af træ til byggeri tilbage til vikingernes forfædre og videre. Det bemærkelsesværdige ved denne konstruktion er imidlertid, at det er en otte-etagers og 9.300 kvm moderne kontorbygning, og at der er anvendt den nyeste teknologi med det formål at skabe et kontor med en bæredygtig miljøprofil og et ideelt indeklima for de mennesker, der arbejder der.


Ejeren, kommunens byggefirma, Steinkjerbygg, har prioriteret udformningen af O2-huset, så det ikke kun blev opført af bæredygtigt materiale, men fik et lavere energiforbrug og lavere ejeromkostninger sammenlignet med kontorbygninger af samme størrelse.


MicroShade valgt som solafskærmning

En af de teknologier, der har bidraget hertil, er MicroShade®, der blev valgt som solafskærmningsløsning til dette projekt. MicroShade® var kendt af Steinkjerbygg fra forskning i forbindelse med tidligere projekter og nu var chancen der for at bruge ruderne i en bygning, der var ideel til denne teknologi.


Afdelingsleder hos Steinkjerbygg, Olav Brauti forklarer: "Vi valgte MicroShade® fordi vi er overbeviste om, at løsningen vil give økonomiske fordele i hele bygningens levetid."


MicroShade er en passiv løsning integreret i ruden, der er derfor ingen vedligeholdelseskrav bortset fra den normale vask af vinduer. Med hensyn til energiforbrug - så reduceres behovet for køling, da 90% af varmen fra solen reflekteres. Det betyder, at der ikke kun kræves mindre energi - "bufferen" i kølesystemet kan også reduceres og som sådan også have indflydelse på installationsomkostningerne.


Espen Sund, projektleder hos FuglsangDahl, tilføjer: "For os som byggefirma på projektet var muligheden for at forenkle byggeprocessen meget velkommen. Med f.eks. eksterne skærme ser vi ofte udfordringer med ikke kun selve installationen, men også med følgende rettelser af funktionelle fejl. Med MicroShade® undgår vi dette, da solafskærmningen er lige så nem at installere som almindelig ruder og ikke kræver kalibrering.O2-huset, der er opkaldt efter adressen (Ogndalsveien 2), ligger 120 km nord for Trondheim, byggeriet stod færdigt i 2021.


Hovedentreprenør: FuglesangDahl

Facadeleverandør: Glassbygg A/SKontakt info til leverandør


MicroShade A/S - Se profil


info|microshade.com
+ 45 72 14 48 48Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas