« Tilbage

Glas til museer og udstillinger

Sidst revideret dec 2021
Glasfakta

Med special glas kan man gøre oplevelsen for de besøgende på udstillinger og museer bedre. De genstande der er placeret i montre og bag glas kan fremstå mere naturtro, hvis man vælger det rigtige glas.


Almindelige floatglas har en svag grøn farve, der gør at man ikke ser genstandene i deres rigtige farve. Kanterne på floatglas fremstår grønne og jo tykkere glasset er jo mere ses de grønne kanter, og de kan distrahere opfattelse af de genstande, man betragter.


Vælg det optimale glas

Glas med særlige funktioner kan understøtte de udstillede genstande, ved at vælge glas, der fremtræder næsten usynligt, kan de udstillede genstande komme til deres fulde ret. Der er mulighed for at vælge antireflekterende glas og jernfattigt glas.


Klart jernfattigt glas

Jernfattigt glas har en gennemsigtighed i særklasse, glasset er fremstillet af råvarer med lavt indhold af jernoxid. Jernfattigt glas har en optimal farvegengivelse især til tykkere glasstrukturer og er uden grønne glaskanter. Jernfattigt glas, hvor man kombinerer med en antireflekterende belægning, kan med fordel benyttes, hvor man har malerier beskyttet bag glas.


Læs om: Jernfattigt glas


Antireflekterende glas

Antirefleks glas er glas med meget lavere lysreflektion og meget højere lystransmission end almindeligt glas. Der fremstilles forskellige typer af antireflekterende glas med special belægninger, så der til enhver anvendelse kan vælges det rigtige produkt. Antireflekterende belægning på begge sider er særligt velegnet til udstillede genstande i montrer og udstillingsvinduer.


Læs artikel om: Antirefleks glas


Lamineret sikkerheds- og sikringsglas med antireflekterende belægning kan fås med op til 97% lystransmission hvor refleksionen er ca. 1%. På grund af den helt klare ufarvede gennemsigtige, indre folie er de udstillede genstande samtidig beskyttet mod UV-stråler med UV-transmittanser på 0-1% afhængig af glastykkelsen. Glastypen er ideel, hvor farveoplevelsen af fx kunst er afgørende for, hvad man umiddelbart ser og oplever.


Læs om krav til sikring i artiklen: Glasmontrer - udstillingsskabe
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas